Βέλγιο, Τουμπίζ (Tubize): Δολοφονία 16χρονου από ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου κατά τη διάρκεια ληστείας

Στις αρχές Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ένα κοσμηματοπωλείο, ένας νέος 16 ετών (Flavien), δολοφονείται από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Οι ληστές ήταν δύο και είχαν ψεύτικα όπλα μαζί τους. Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε το κυνηγετικό του τουφέκι δολοφονώντας τον έναν και ακινητοποιώντας τον δεύτερο (Χασάν) μέχρι να φθάσει η αστυνομία. Ο Χασάν είναι πλέον στη φυλακή και αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι φίλοι του Flavien οργάνωσαν πορεία προς το κοσμηματοπωλείο για να τιμήσουν το φίλο τους. Περίπου 100 νεαροί εμφανίστηκαν δίπλα στο μικρό κέντρο της πόλης. Η ομοσπονδιακή αστυνομία και τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν και μπλόκαραν όλο το κέντρο της πόλης, ενώ ο δήμαρχος απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση. Κατά την έναρξη της πορείας, κάποιοι άρχισαν να επιτίθενται στους μπάτσους με πέτρες. Στη συνέχεια, η οικογένεια του Flavien έφτασε ζητώντας ηρεμία και λέγοντας κυριολεκτικά “δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε επανάσταση”. Η πορεία έληξε ως εκ τούτου ήρεμα.

Κατά τις επόμενες ημέρες μετά την πορεία, τα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν σε πολλές περιοχές γύρω από το Τουμπίζ και στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου:

8/12/2010, Tubize: αυτοκίνητο πυρπολείται στο “Δρόμο της Δημοκρατίας”.
8/12/2010, Charleroi: τρία αυτοκίνητα πυρπολούνται.
9/12/2010, Jemeppe: πέντε αυτοκίνητα πυρπολούνται σε διάφορα σημεία της μικρής πόλης.
9/12/2010, Ottignies: αυτοκίνητο πυρπολείται στο πάρκινγκ του σταθμού του “Δρόμου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.
9/12/2010, Λιέγη: τέσσερα αυτοκίνητα πυρπολούνται σε διάφορα σημεία.

πηγή: http://suieetcendres.blogspot.com/2010/12/tubize-robber-shot-death-march-in.html