Γαλικία: Πορεία στην Α Κορούνια ενάντια στην απειλή της εκκένωσης της κατάληψης Casa das Atochas

Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την 11η Δεκέμβρη του 2010 στην Α Κορούνια της Γαλικίας (βορειοδυτική Ισπανία) ενάντια στην απειλούμενη εκκένωση της κατάληψης Casa das Atochas. Η πορεία ξεκίνησε από το Campo de Marte και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε σε γιορτή γύρω από τους δρόμους της Atocha Alta. Κατά τη διάρκεια της δυναμικής και με παλμό πορείας γράφτηκαν αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα ενώ πραγματοποιήθηκαν και συμβολικές επιθέσεις με μπογιές και αβγά εναντίον κτιρίων που στεγάζουν μεσιτικά γραφεία, τράπεζες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η κατάληψη της Casa das Atochas διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της αποτελώντας ένα χώρο ελευθερίας καινούριο για την πόλη της Α Κορούνια. Οι  ανοιχτές και προσβάσιμες για όλους πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, οι θεματικές κουβέντες και οι επί μέρους καμπάνιες που αναδύθηκαν από την κατάληψη(όπως η καμπάνια «Φαγητό και όχι βόμβες»), η έμπρακτη αμφισβήτηση της εξουσίας και των μηχανισμών της καθώς και η πρώτη και θεμελιώδης κίνηση της οικειοποίησης ενός εγκαταλειμμένου κτιρίου με στόχο την κολλεκτιβοποιημένη οργάνωσή του προς όφελος της γειτονιάς, των κινημάτων αντίστασης και κατ επέκταση όλης της πόλης φαίνεται να έχουν ενοχλήσει τις αρχές και τα κοράκια των μεσιτικών γραφείων.

Αυτό που άλλοτε αποτελούσε ένα χώρο γεμάτο σκουπίδια και μπάζα, παρατημένο στην τύχη του η δράση των καταληψιών τον μεταμόρφωσε σε ένα κοινωνικό κέντρο. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να χτυπήσει η ανακοίνωση από μέρους των δικαστικών αρχών της απειλής της εκκένωσης της κατάληψης προς όφελος της μεσιτικής εταιρείας που διεκδικεί τον τίτλο ιδιοκτησίας του κτιρίου.

Παρ όλα αυτά η ανυποχώρητη δράση των καταληψιών και των αλληλέγγυων μπορεί να αποτρέψει την εκκένωση και να μπλοκάρει τα σχέδια των «ιδιοκτητών». Εμείς από την πλευρά μας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη της Casa das Atochas.

Κάθε εκκένωση και χίλιες καταλήψεις!

Αλληλεγγύη στην κατάληψη της Casa das Atochas!

η σελίδα της κατάληψης http://www.casadasatochas.info/