Βραζιλία: Δολοφονική επίθεση εναντίον ποδηλατοπορείας στο Πόρτο Αλέγκρε

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου ο Ρικάρντου Ζοσέ Νείφ (Ricardo José Neif) εμβόλισε με το αυτοκίνητό του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα την ποδηλατοπορεία 100 περίπου ατόμων στο κέντρο του Πόρτο Αλέγκρε. Πάνω από 40 οι τραυματίες της δολοφονικής επίθεσης του μανιάκού οδηγού. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τη μαρτυρία ενός από τους διαδηλωτές:

“Χτές πραγματοποιήθηκε όπως κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα η ποδηλατοπορεία της Massa Crítica, μια διαδήλωση που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο με στόχο τη διεκδίκηση του δικαιώματος των ποδηλατών στη χρήση του δημόσιου χώρου και του συστήματος κυκλοφορίας της πόλης. Το ποδήλατο είναι ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, αυτάρκες, οικολογικό και φτηνό παρά τη συνήθη θεώρηση που το σχετίζει με τη βόλτα και τον ελεύθερο χρόνο.

Αλλά αυτό που συνέβη χτες ξεπερνούσε κάθε τι που μπορούσαμε να περιμένουμε. Ένας οδηγός/δολοφόνος εμβόλισε την ποδηλατική ομάδα μας. Αυτό που συνέβη ήταν τρομακτικό αν και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι ήταν. Κραυγές και γδούποι των ανθρώπων που έπεφταν κάτω, των σωμάτων στο καπό, στο παρμπρίζ και τελικά στην άσφαλτο. Πόδια στον αέρα, κράνη, ποδήλατα, χέρια, όλα ανακατεμμένα με μέρη του αυτοκινήτου. Όλα στον αέρα κάνοντας τρομακτικό θόρυβο. Μια ταινία τρόμου.”

πηγή

No Comments “Βραζιλία: Δολοφονική επίθεση εναντίον ποδηλατοπορείας στο Πόρτο Αλέγκρε”