Για την κατάληψη Conciatori στη Φλορεντία, Ιταλία

Κείμενο που λάβαμε για την επικείμενη εκκένωση της κατάληψης conciatori στη Φλορεντία.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί με νεότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα…

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, επίκειται εκκένωση της κατάληψης conciatori στη Φλορεντία.

Η κατάληψη conciatori, η οποία μετράει 30 χρόνια ζωής βρίσκεται στην ομώνυμη οδό στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα κτήριο με πολλούς μικρούς χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές ομάδες κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες που κινούνται στo πλαίσιo της ελεύθερης έκφρασης. Ανάμεσα τους, εδώ και 5 χρόνια περίπου είναι και το circollo anarchico fiorentino το οποίο εκδίδει την ιστορική εφημερίδα Umanita Nova, η οποία ιδρύθηκε το 1920 από τον Ε. Malatesta.
Η δημοτική αρχή εδώ και 6 μήνες αποφάσισε να βγάλει και αυτό το ιστορικό κτήριο στο σφυρί προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την αξιοποίησή του (έκφραση γνώριμη και στην Ελλάδα). Ο ιδιώτης που πήρε το έργο πρόκειται να μετατρέψει το εν λόγω κτήριο σε συγκρότημα κατοικιών. Η υπόθεση δεν είναι χαμένη, απεναντίας βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της: Προκειμένου ο ανάδοχος να παραλάβει το κτήριο, πρέπει πρώτα ο δήμος να το εκκενώσει. Κοινώς, οι υπογραφές της μεταβίβασης ακόμα δεν έχουν μπει.
Άλλη μια ελεύθερη φωνή στην πόλη μας απειλείται να σβήσει. Η συγκεκριμένη κατάληψη είναι η μοναδική που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε μια περιοχή γεμάτη φοιτητές και νεολαία. Είναι επίσης η μοναδική αμιγώς αντιεξουσιατική κατάληψη στη Φλορεντία, η οποία έχει και το «θράσος» να βρίσκεται στο κέντρο. Μπορεί κανείς να πει πολλά για τη φιορεντίνικη κοινωνία η οποία παραδοσιακά τείνει να είναι προοδευτική, αλλά μπορεί να πει άλλα τόσα και για τη μάστιγα της εμπορευματοποίησης που τείνει να ισοπεδώσει τα πάντα στην πόλη.
Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε απέναντι τους για άλλη μια φορά!
Eντείνουμε το άνοιγμα στη γειτονιά προτείνοντας:
1. Επιστροφή στο ιστορικό κέντρο της κοινωνικής κατοικίας, όπως έχει συμβεί και στην περιφέρεια της πόλης.
2. Δημιουργία στις γειτονιές αυτοδιαχειριζόμενων χώρων συνεύρεσης, χώρων οργάνωσης των κινημάτων και των σωματείων μας.

Την Πέμπτη, 24 Μάρτη, στις 9 το πρωί -ώρα και μέρα που κοινοποιήθηκε διά θυροκόλλησης από το δήμο η παράδοση του κτηρίου- θα είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπιστούμε το Progetto Conciatori από τους εργολάβους του κέρδους.

Η πόλη μας δεν είναι προς πώληση!
Circolo Anarchico Fiorentino

circoloanarchicofiorentino.noblogs.org

progettoconciatori.noblogs.org