Λε Μαν, Γαλλία: Κάλεσμα κρατουμένων σε απεργία υπακοής!


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, δεν σκοπεύουμε να επιστρέψουμε από τον προαυλισμό μας την προβλεπόμενη ώρα. Θα διατηρήσουμε αυτή την απεργία υπακοής (grève de l’obéissance) μέχρις ότου εξασφαλίσουμε κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με τις τοπικές διεκδικήσεις μας:

– Τρία επισκεπτήρια την εβδομάδα, χωρίς επιτήρηση για κανέναν, χωρίς όριο στον αριθμό των επισκεπτών, χωρίς άδεια επίσκεψης για τα παιδιά, χωρίς διακοπή τους σε περίπτωση καθυστέρησης

– Την απόσπαση ενός οδοντιάτρου στη φυλακή.

– Την τοποθέτηση μιας ανεξάρτητης αρχής σχετικά με τα προβλήματα που συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των καντινών.

– Ώρες με «ανοιχτές πόρτες» σε κάθε όροφο.

Σε όσους εκπλαγούν από το μέσο δράσης που χρησιμοποιούμε: Έχετε δίκιο, δεν μπορεί να συγκριθεί με την παραγόμενη από τη φυλακή εξολόθρευσή μας εδώ και χρόνια. Δεν θα μας επιτρέψει να ταράξουμε, μέσω μιας σταθερής σχέσης δυνάμεων, τα λιμνάζοντα νερά της σωφρονιστικής γραφειοκρατίας.

Τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη που χρησιμοποιεί η τοπική διοίκηση προκειμένου να μας συγκρατήσει, το βίωμα και η αίσθηση της απομόνωσης, ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι αρχηγίσκοι μάς επιβάλλουν την εξουσία τους, όλα αυτά μας αναγκάζουν ωστόσο να αντιδράσουμε.

Και παρά το κωμικό της αντίδρασής μας, όσοι γνωρίζουν τη φυλακή το ξέρουν, θα έχουμε αύριο την τιμή της ανθρωπιστικής καταστολής που τόσο εγκωμιάζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών: μεταφορές, απομονώσεις, ξυλοδαρμοί από το ÉRIS (το ειδικό σώμα καταστολής εξεγέρσεων στις φυλακές).

Σε όσους εκπλαγούν από την ευτέλεια των διεκδικήσεών μας σε σχέση με όλα όσα συμβαίνουν στις φυλακές: Έχετε δίκιο, δεν υπάρχει κάτι προς διατήρηση. Γι’ αυτό ακριβώς προσθέτουμε τις δύο παρακάτω διεκδικήσεις:

– Απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων χωρίς καταδίκη!

– Καταστροφή όλων των φυλακών!

Αυτές οι διεκδικήσεις αποτελούν ένα μήνυμα προς όλους και όλες τους/τις υποψήφιους/ιες φυλακισμένους/ες, σε όλους όσους βρίσκονται κοντά μας, σε όλους τους αποκλεισμένους, τους απεργούς, τους παρίες, σε όσους δεν έχουν χαρτιά, βαθμό και σύνορα.

Η φυλακή αποτελεί το εργαλείο της διαχείρισης των ανέργων, το εργαλείο της διαχείρισης του φόβου, την κατάσχεση των σχέσεών σας από την αστυνομία, της υπευθυνότητάς σας από τη δικαιοσύνη. Το εργαστήριο της επιτήρησης και του ελέγχου. Είναι το μάνταλο που σας μπουντρουμιάζει μέσω της απειλής του. Αυτό το μάνταλο, το τόσο άθραυστο στην περίπτωσή μας, είναι ωστόσο για εσάς τρωτό…

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ, ΤΙΝΑΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Κρατούμενοι στο κτίριο MA2 της φυλακής Le Mans – Les Croisettes (72)

Το παρόν κάλεσμα μοιράστηκε στο κέντρο της πόλης Λε Μαν, μπροστά από τη φυλακή. Αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Murmure (μη περιοδική έκδοση που διανέμεται έξω από τη φυλακή της πόλης Ανζέ).

Πηγή: www.non-fides.fr