Βουλγαρία: Κάλεσμα για τη διοργάνωση ενός No Borders Camp, ενάντια στα συνοριακά στρατόπεδα

Η ευρωπαϊκή πολιτική επεκτείνεται προς τα ανατολικά, και χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία αρχίζουν να καταστέλλουν όποιους προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά τους, ενώ εργάζονται ασταμάτητα ενάντια στην ελεύθερη μετακίνηση. Στόχος της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι η ημερομηνία-ορόσημο που θα επιτρέψει στη Βουλγαρία να ενταχθεί στη συνθήκη του Σένγκεν, το 2012.

Για τη βουλγαρική κυβέρνηση, ο συνοριακός έλεγχος ανάμεσα στη Βουλγαρία και στην Τουρκία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στη συνθήκη του Σένγκεν. Αμέσως μετά τη συμμετοχή της βουλγαρικής συνοριακής αστυνομίας στις επιχειρήσεις της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα, άνοιξε συζήτηση για την επέκταση των επιχειρήσεων του κέντρου ελέγχου στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Οι εξελίξεις αυτές, καθώς και η επιδείνωση της κατάστασης με τους μετανάστες στην Ελλάδα, αποτελούν άμεσο λόγο για τη διοργάνωση ενός No Borders Camp στα σύνορα ανάμεσα στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα και στην Τουρκία αυτό το καλοκαίρ από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου.

Διεθνές κάλεσμα για ιατρική κάλυψη

Καθώς προετοιμάζουμε τα οργανωτικά ζητήματα του No Borders Camp, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 2011 (25 -29 Αυγούστου), απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συμμάχους, υποστηρικτές και φίλους να διευρύνουν την υποστήριξή τους, βοηθώντας στην εύρεση γιατρών που θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση.

Η ιατρική βοήθεια που θέλουμε να προσφέρουμε στο No Borders Camp συνίσταται στα εξής:
– Παροχή πρώτων βοηθειών στις ομάδες δράσης: Κινητές ομάδες δύο ή τριών ατόμων για την παροχή πρώτων βοηθειών σε δράσεις ή διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της βδομάδας.
– Υποστήριξη τραυματιών.
– Ιατρική περίθαλψη για την κατασκήνωση: ένα χώρο στην κατασκήνωση όπου ο κόσμος θα μπορεί να έρχεται αν αντιμετωπίζει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Στόχοι της ιατρικής ομάδας
– Πρόληψη: Οδηγίες σε σχέση με επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών και συμβουλευτική τρόπων αυτοπροστασίας.
– Αναζήτηση άλλων ομάδων διατεθειμένων να παρέχουν ιατρική φροντίδα.
– Ανεύρεση ιατρικού εξοπλισμού.
– Ανεύρεση εθελοντών.

Η ποσοτική και ποιοτική υποστήριξη της ιατρικής ομάδας θα εξαρτηθεί από τον εξοπλισμό και τους ανθρώπους που θα την πλαισιώσουν.

Για τυχόν ερωτήσεις, προτάσεις και/ή σχόλια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του υπεύθυνου για τις ιατρικές ομάδες είναι το εξής: tonisv@gmail.com.

Ευχαριστούμε

NoBordersBg / noborders.bulgaria@gmail.com

Πηγές: noborderbulgaria / network23.org