Λούμπλιν, Πολωνία: Δράση αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους Ελλάδας και Χιλής

«Δεν έχει σημασία αν θα φτάσεις ποτέ στους ουρανούς.
Το πιο σημαντικό είναι να μην πάψεις ποτέ να τους ονειρεύεσαι».

Το βράδυ της 27ης Απρίλη πραγματοποιήσαμε μικρή συμβολική δράση αλληλεγγύης χρησιμοποιώντας βόμβες μπογιάς. Επιτεθήκαμε σε τράπεζα που βρίσκεται 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Μέσω αυτής της ενέργειας στέλνουμε την αλληλεγγύη και το σεβασμό μας σε κάθε αναρχικό πολιτικό κρατούμενο, ειδικότερα σε αυτούς της Ελλάδας και της Χιλής. Εκείνους που δέχονται τις συνέπειες των πολιτικών τους επιλογών με περηφάνια και τιμή και δεν πτοούνται από την καταστολή της φυλακής. Εκείνους που πιθανώς υφίστανται την επίπονη ένταση μεταξύ της οικογενειακής τους ζωής και του επαναστατικού δρόμου που αποφάσισαν να ακολουθήσουν.

Κάναμε επίσης αυτήν τη δράση ως εορτασμό της Πρωτομαγιάς, αντί για ανίσχυρες διαδηλώσεις, οπότε μικρές ομάδες ακτιβιστών θα δείχναμε την αδυναμία μας σε πορείες στους πολωνικούς δρόμους αυτήν τη μέρα.

Απορρίπτουμε την πραγματικότητα της ζωής σε αυτήν τη χώρα, όπου η θλιβερή πατριωτική-καθολική παράδοση διδάσκει στους ανθρώπους της να βλέπουν εχθρικά τους γύρω τους, αλλά και τις γείτονες χώρες, αντί για τις ελίτ του Κεφαλαίου που καθημερινά εξουσιάζουν τη ζωή μας. Δεν δίνουμε δεκάρα για την καταστροφή στο Σμολένσκ και την υστερία των μαζών που έχασαν τους αφέντες τους.*

Είτε δουλεύεις είτε είσαι άνεργος, είσαι δυστυχής ή, ακόμα χειρότερα, αισθάνεσαι ευτυχής όταν καταφέρνεις να πληρώσεις το νοίκι, τα γραμμάτια και το φαΐ. Οικονομική μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων που αναγκάζονται να ψάξουν τρόπο να επιβιώσουν, οικονομικό έλλειμμα στον δημόσιο τομέα, και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει λεφτά στον πολωνικό στρατό, ο οποίος εγκαθίσταται στον αραβικό κόσμο (Ιράκ, Αφγανιστάν). Αυτή είναι η γαμημένη πραγματική καταστροφή και ελεεινότητα αυτού του συστήματος – η χρωματιστή, άδεια φούσκα. Το υπαρξιακό κενό, η έλλειψη δημιουργικής έκφρασης και σκοπού στη ζωή αποκαθίστανται από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τα τηλεοπτικά πρότυπα και την αλόγιστη διασκέδαση.

Είμαστε ενάντια στην αγιοποίηση του Βοϊτίλα (του πάπα «Ιωάννη Παύλου Β΄»), που θα λάβει χώρα την 1η Μάη. Είναι μια απόπειρα να «κλέψουν» τη σημαντική αυτή μέρα. Ο Βοϊτίλα, αυτός ο τύπος με τα χρυσά δαχτυλίδια, βοήθησε στην καταστροφή του επαναστατικού κινήματος για την απελευθέρωση της θεολογίας, παρασύροντας παράλληλα τα λατινοαμερικάνικα καθεστώτα. Ήταν επίσης εχέμυθος με την εκκλησιαστική παιδοφιλία, μπλόκαρε τις μεταρρυθμίσεις της καθολικής εκκλησίας και ήταν πολιτικός φίλος των εχθρών της εργατικής τάξης, όπως του Ρήγκαν και της Θάτσερ.

Ευχόμαστε ακόμα περισσότερο κουράγιο στους συντρόφους που έχουν έναν μπάτσο μέσα στο κεφάλι τους και δεν τους αφήνει να πραγματοποιήσουν ριζοσπαστικές δράσεις, ακόμη κι όταν αυτές δεν εμπεριέχουν σοβαρό ρίσκο.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους συντρόφους στη Σιλεσία της Πολωνίας, τους πρώτους που πραγματοποίησαν μια μικρή πράξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»,
ΣΤΟΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ!

ΦΩΤΙΑ Σ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!

«Ομάδα αλληλεγγύης 1ης Μάη»

* Σ.τ.μ.: Αναφέρονται στην «καταστροφή» του πολωνικού προεδρικού αεροσκάφους το 2010 στην περιοχή Σμολένσκ κατά τη μετάβαση πολωνικής αντιπροσωπείας στη Ρωσία για συνομιλίες, με τον πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα. Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτες, στην ουσία εχθρικές, και αυτή ήταν η πρώτη μετά από χρόνια απόπειρα προσέγγισης ανάμεσα στις δύο χώρες. Ένα χρόνο μετά (11/4/11), οι πρόεδροι των δύο χωρών τελικά συναντιούνται, με τη Ρωσία να δηλώνει επίσημα ότι η συμπόνια και η θλίψη των πολιτών της Ρωσίας συνέβαλε στη προσέγγιση των δύο λαών.

> actforfreedomnow

Το ίδιο κείμενο μεταφρασμένο στα ισπανικά
Βλ. και δράση αλληλεγγύης από Κρακοβία