Βέλγιο: Νεότερα από την απεργία πείνας και δίψας στην πτέρυγα απομόνωσης της φυλακής της Μπρουζ

Νεότερα σχετικά με την υγεία του Nordin, μέχρι την Παρασκευή 24 Ιούνη:

Από το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιούνη, ο Nordin Benallal ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας και την επόμενη τον ακολούθησε και ο Farid. Ο Nordin βρίσκεται από την Τρίτη (21 Ιούνη) σε κελί υψίστης ασφαλείας (στην απομόνωση δηλαδή) όπου παραμένει σε πλήρη ακινησία και χωρίς ν’ ανοίγει το στόμα του. Δεν έχει πλέον τη δύναμη να μιλήσει και από σήμερα το πρωί (24 Ιούνη) δεν αντιδρά καθόλου, παραμένοντας τελείως ακίνητος ακόμα και όταν ο φύλακας, ο ιατρός ή ο δικηγόρος προσπαθούν να του μιλήσουν. Ας έχουμε υπόψη ότι μετά από 3 μέρες απεργίας δίψας, οι νεφροί και το ανοσοποιητικό σύστημα υφίστανται ανεπανόρθωτες βλάβες.

Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, η διοίκηση της φυλακής προσπαθεί να τον πείσει να υπογράψει ένα χαρτί με το οποίο θα δηλώνει ότι αρνείται τις ιατρικές φροντίδες, ώστε να να είναι καλυμμένη από νομικές διώξεις στην περίπτωση σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία του.

Σε περίπτωση διώξεως, για παρατεταμένη κι επίμονη κράτηση κρατουμένου στην απομόνωση, υπεύθυνη θεωρείται η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, που εκπροσωπείται από τον Hans Meurisse.

πηγή

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη φυλακή της Μπρουζ:
Το απόγευμα του Σαββάτου (25 Ιούνη), είκοσι περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά απ’ το κλειστό κέντρο κράτησης της Μπρουζ για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κράτηση των μεταναστών. Εννέα απ’ αυτούς προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της Μπρουζ και μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, αφέθηκαν –σταδιακά– όλοι ελεύθεροι.

Παράλληλα, συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους δυο απεργούς πείνας και δίψας έχει προγραμματισθεί να γίνει αυτή την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 11:00, μπροστά στην είσοδο της φυλακής της Μπρουζ. Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τις οικογένειες των απεργών και μία οργάνωση στήριξης.

πηγές 1 και 2