Λυόν, Γαλλία: Φασιστόμουτρα έκαναν άλλη μία βίαιη επίθεση και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν πληροφορίες για αντιφασίστες

Επίσημο δελτίο Τύπου μετά την επίθεση της 2ας Ιούλη

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 2 Ιούλη, δέχτηκε άγρια επίθεση την ώρα που πήγαινε στο σπίτι της μια κοπέλα αναγνωρίσιμη από τους δράστες ως συντρόφισσα των αγωνιστών της «Συλλογικότητας 69 για την επαγρύπνηση ενάντια στην ακροδεξιά» [Collectif 69 de vigilance contre l’extrême droite].

Επρόκειτο για πραγματική ενέδρα, προμελετημένη ενέργεια. Στις 6 π.μ. τρεις άντρες παραμόνευαν κι ακολούθησαν την κοπέλα στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου όπου μένει. Αφού την έσυραν κάτω στα σκαλιά και την ξυλοκόπησαν, της έκαναν βίαιη ανάκριση προσπαθώντας να αποσπάσουν πληροφορίες για τον αντιφασιστικό χώρο.

Από τα ρούχα και τα λόγια τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα άτομα αυτά ανήκουν στους κύκλους της άκρας δεξιάς.

Η επίθεση αυτή προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα των σοβαρών βιαιοπραγιών που διαιωνίζονται στη Λυόν. Τα θύματα πληρώνουν το τίμημα μιας υπολογισμένης στρατηγικής για την εγκαθίδρυση ενός κλίματος φόβου στην επικράτεια της πόλης.

Περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ, η «Συλλογικότητα 69 για την επαγρύπνηση ενάντια στην ακροδεξιά» θα συνεχίσει τις δράσεις της ενάντια σε όλους τους κύκλους επιρροής της άκρας δεξιάς, κατά της καθιέρωσης [banalisation] των ιδεών της και κατά της βίας των διαφόρων αυτών στοιχείων.

Έκκληση για οικονομική αλληλεγγύη

Επί ενάμιση χρόνο η «Συλλογικότητα 69 για την επαγρύπνηση ενάντια στην ακροδεξιά» συμμετέχει στον αντιφασιστικό αγώνα στη Λυόν και στην ευρύτερη περιοχή. Κάθε μάχη, τόσο πολιτική, όσο και δικαστική, προϋποθέτει πόρους (για έξοδα δικηγόρων, υποστήριξη θυμάτων επιθέσεων κ.ά.). Αν θέλετε λοιπόν να ενισχύσετε οικονομικά τον αγώνα μας, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να αποστείλετε χρηματική επιταγή ακολουθώντας τις εξής οδηγίες:

Εντολή επιταγής: Caisse de solidarité [Ταμείο αλληλεγγύης]
Στο πίσω μέρος της επιταγής παρακαλείστε να διευκρινίσετε: soutien antifa [αντιφασιστική ενίσχυση]
Διεύθυνση αποστολής: Témoins, 36 rue Courteline, 691000 Villeurbanne, Lyon, France/Γαλλία

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

«Συλλογικότητα 69 για την επαγρύπνηση ενάντια στην ακροδεξιά»

Πηγές: collectifvigilance69.over-blog.com, rebellyon.info