Μήνυμα από τους Ανώνυμους: Επιχείρηση Facebook, 5 Νοέμβρη 2011

«Προσοχή, πολίτες του κόσμου,

Είμαστε Ανώνυμοι. Θα θέλαμε την προσοχή σας, ελπίζοντας πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη την ακόλουθη προειδοποίηση.

Το πολυαγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί. Αν είστε πρόθυμοι χακτιβιστές ή απλώς κάποιοι που θέλουν να προστατέψουν την ελευθερία της πληροφόρησης, συμπράξτε μαζί μας και σκοτώστε το facebook για τη διασφάλιση της ιδιωτικής σας ζωής.

Το facebook πουλάει πληροφορίες σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εκχωρεί παράνομη πρόσβαση σε εταιρείες ασφάλειας ώστε να παρακολουθούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποιες από αυτές τις αποκαλούμενες γουάιτ χατ, ίνφοσεκ εταιρείες δουλεύουν για αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως αυτές της Αιγύπτου και της Συρίας. (White hat: χάκερ που δουλεύει για τις Αρχές στη διαδικτυακή αργκό. Infosec: ασφάλεια πληροφοριών.)

Ό,τι κάνετε στο facebook παραμένει στο facebook ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις “ιδιωτικότητας”, και η διαγραφή του λογαριασμού σας είναι αδύνατη. Ακόμα και αν “διαγράψετε” το λογαριασμό σας, όλες οι προσωπικές πληροφορίες σας παραμένουν στο facebook και μπορεί να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή. Η αλλαγή των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας με στόχο να γίνει πιο ασφαλής ο λογαριασμός σας είναι επίσης μια ψευδαίσθηση. Το facebook ξέρει περισσότερα για σας απ’ ό,τι η οικογένειά σας.

Δεν μπορείτε να κρυφτείτε απ’ την πραγματικότητα στην οποία εσείς, οι άνθρωποι του Ιντερνέτ, ζείτε. Το facebook αντιτίθεται στο σκοπό Αντασφάλεια (Antisec). Δεν είστε ασφαλείς απ’ αυτούς, ούτε από καμιά κυβέρνηση. Μια μέρα θα κοιτάξετε πίσω και θα συνειδητοποιήσετε πως ό,τι κάναμε εδώ είναι σωστό, θα ευχαριστείτε τους άρχοντες του Ιντερνέτ· εμείς δεν σας βλάπτουμε, αλλά σας σώζουμε.

Οι ταραχές συνεχίζονται. Δεν πρόκειται για μια μάχη σχετικά με το μέλλον του απορρήτου και της δημοσιότητας. Είναι μια μάχη για την επιλογή και την ενσυνείδητη συγκατάθεση. Αναπτύσσεται επειδή οι άνθρωποι κάνουν πράγματα των οποίων τις συνέπειες δεν καταλαβαίνουν, βιασμένοι, σκανδαλισμένοι, κακοποιημένοι και σε σύγχυση. Το facebook εξακολουθεί να λέει πως δίνει στους χρήστες επιλογές, αλλά αυτό είναι εντελώς ψέμα. Δίνει στους χρήστες αυτή την ψευδαίσθηση και αποκρύπτει τις λεπτομέρειες “για το καλό τους”, ενώ εκείνοι μετά βγάζουν εκατομμύρια από σας. Όταν μια υπηρεσία είναι “δωρεάν”, αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι βγάζουν λεφτά από σας και τις πληροφορίες σας.

Σκεφτείτε το για λίγο και ετοιμαστείτε για μια μέρα όπου θα γραφτεί Ιστορία: 5 Νοέμβρη 2011, #opfacebook. Απασχολημένο.

Αυτός είναι ο κόσμος μας τώρα. Υπάρχουμε χωρίς εθνικότητα, χωρίς θρησκευτικές προκαταλήψεις. Έχουμε το δικαίωμα να μην επιτηρούμαστε, να μην καταδιωκόμαστε και να μη μας εκμεταλλεύονται για κέρδος. Έχουμε το δικαίωμα να μη ζήσουμε σαν δούλοι.

Είμαστε Ανώνυμοι. Είμαστε λεγεώνα. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε.
Να μας περιμένετε».

Προειδοποίηση στο Twitter
Αρχική ανακοίνωση [Irc.Anonops.Li #OpFaceBook]

Σ.τ.μ.: Δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε ούτε την εγκυρότητα ή/και την ακριβή εφαρμογή της προειδοποίησης αυτής, ούτε και τυχόν διαψεύσεις της.

No Comments “Μήνυμα από τους Ανώνυμους: Επιχείρηση Facebook, 5 Νοέμβρη 2011”