«ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ: Μια συνέντευξη με την Jean Weir»

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ LEEDS ABC

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε –πέρα από ανεκδοτολογικές μαρτυρίες και ενθυμήσεις– ότι η φυλακή αποτελείται από τόσο πολλά ενισχυμένα κελιά, στα οποία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι έγκλειστοι μέρα και νύχτα. Είναι όμηροι του κράτους και ζουν στο έλεος μιας ιεραρχίας αχρείων δειλών 24 ώρες τη μέρα».

Πριν από μερικά χρόνια, οι σύντροφοί μας από το αντικατασταλτικό περιοδικό «325» κατάφεραν να καταγράψουν μια μαρτυρία και γενικά τις ιδέες της αναρχικής Τζην Ουίρ, που λόγω μετριοφροσύνης δύσκολα θα έδινε συνέντευξη, παρά την πολύχρονη ενεργό δράση της στο κίνημα. Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενο όταν πρωτοδημοσιεύτηκε, και σκεφτήκαμε ότι αξίζει να εκδοθεί σε μία μίνι μπροσούρα τσέπης.

Μεταξύ άλλων, η Τζην αναφέρεται στις εμπειρίες της σε ιταλικές φυλακές τη δεκαετία του 1990, στην έμπρακτη αλληλεγγύη που έλαβε τόσο από συντρόφους έξω, όσο και από συγκρατούμενες(-ους), καθώς και στην οργάνωση του κινήματος στη Σικελία κατά τη δεκαετία του 1980.

Όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση φυλακισμένων συντρόφων στην Ελλάδα – σκοπός που κι η ίδια η Τζην Ουίρ προτάσσει στο πλαίσιο της στήριξης κρατουμένων σε όλο τον κόσμο.

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός του Ληντς έχει εκδώσει μια σειρά από μπροσούρες, εστιάζοντας στην αντίσταση των φυλακισμένων αγωνιστών. Αποστέλλουμε δωρεάν σε κρατουμένους όλες αυτές τις εκδόσεις, κατόπιν αίτησης.

Η νέα μπροσούρα «A Passion for Freedom: An Interview with Jean Weir» διατίθεται με αντίτιμο £2 (συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών τελών). Μπορείτε να στείλετε μετρητά (καλά καμουφλαρισμένα) ή ανώνυμες ταχυδρομικές επιταγές στη διεύθυνση: Leeds ABC, 145-149 Cardigan Road, Leeds, LS6 1LJ, United Kingdom / Ηνωμένο Βασίλειο.

E-mail (για παραγγελίες): leedsabc@riseup.net

Elephant Editions: 1, 2