Ρουέν, Γαλλία: Επείγον κάλεσμα αλληλεγγύης στους συντρόφους που κρατούνται μετά την έξωση της κατάληψης 30, Λιέ ντε Σαντέ

Τελευταία ανακοίνωση της κατάληψης:

Χτες [Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη], στις 8 το βράδυ, αστυνομικοί της Δίωξης (BAC) μπήκαν με τη βία στον αριθμό 30 του δρόμου της Λιέ ντε Σαντέ. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να αντισταθούν εφαρμόζοντας το σχέδιο που είχαν προβλέψει σε περίπτωση έξωσης αλλά η αστυνομία συνέλαβε εννιά άτομα και τα μετέφερε για κράτηση στο Μπρισούλτ-ντε-Μπάρνεβιλ. Θεωρητικά, η έξωση δεν θα μπορούσε να γίνει καθώς η διορία που έχει δοθεί από το δικαστήριο δεν έχει ακόμα λήξει. Επισήμως, η επέμβασή τους είχε λοιπόν άλλο στόχο, αλλά είναι γεγονός ότι άδειασαν τον χώρο από τους κατόχους του, κατέστρεψαν ότι βρέθηκε μπροστά τους και διέθεσαν πολυάριθμες ενισχύσεις προκειμένου να μπλοκάρουν τον δρόμο στον κόσμο που είχε έρθει για υποστήριξη.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που επείγει δεν είναι τόσο η έκφραση αλληλεγγύης στην κατάληψη μέσω της παρουσίας στο εκκενωμένο κτήριο, όσο η απαίτηση της απελευθέρωσης των εννιά συντρόφων, οι οποίοι ξέρουμε ότι υπέστησαν τις συνήθεις βιαιότητες (γκλομπιές, ποδοπατήματα, εξευτελισμούς, φτύσιμο, προσβολές…) και διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρών νομικών κυρώσεων.

Ραντεβού το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στις 18.00. μπροστά στο αστυνομικό τμήμα του Μπρισούλτ-ντε-Μπάρνεβιλ και βέβαια το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 18.00 μπροστά στο νούμερο 30 του δρόμου Λιέ ντε Σαντέ για μια νέα εποποιία.

Πηγή: juralib.noblogs.org