Μεγάλη Βρετανία: Επείγον κάλεσμα της κοινότητας Ντέιλ Φαρμ

Από τις αρχές του Ιούλη οι Αρχές του Μπάζιλντον, στην επαρχία του Έσσεξ, είχαν επιδώσει εντολή έξωσης σε 90 από τις οικογένειες της κοινότητας Ντέιλ Φαρμ, ορίζοντας ως προθεσμία τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι θα διατεθούν 18 εκατομμύρια αγγλικές λίρες για το διωγμό του μισού πληθυσμού της κοινότητας Ντέιλ Φαρμ (ο άλλος μισός θεωρείται «νόμιμα εγκατεστημένος»).

Στο μεταξύ, η κοινότητα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην επαπειλούμενη εκκένωση, τα οποία όμως απορρίφθηκαν. Εδώ και μέρες, Ιρλανδοί ταξιδευτές, Ρομά και αλληλέγγυοι απευθύνουν επείγουσα έκκληση ώστε να κατασκηνώσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στην Ντέιλ Φαρμ και να συμμετάσχει σε δράσεις αντίστασης, τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη.

Ήδη διέρρευσε ότι δικαστικοί επιμελητές και μπάτσοι θα ξεκινήσουν την επιχείρηση εκκένωσης με αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν στην κοινότητα από τις 12 Σεπτέμβρη. Τα μηχανήματα και οι μπάτσοι ανακοινώθηκε πως θα μπουκάρουν από τις 19 Σεπτέμβρη, ξηλώνοντας τα λυόμενα και τροχόσπιτα ένα προς ένα – διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες.

Οι κάτοικοι καλούν σε έμπρακτη αλληλεγγύη, με αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων τη 10η Σεπτέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανβρετανική διαδήλωση για τη διάσωση της Ντέιλ Φαρμ (προσυγκέντρωση στο σταθμό Ουίκφορντ στη 1 μ.μ.).

Βίντεο από την κατασκήνωση αλληλεγγύης στα τέλη Αυγούστου
http://www.youtube.com/watch?v=hnSSf6FXtM4

Συνεχείς ενημερώσεις εδώ