Αντοφαγάστα, Χιλή: Εμπρηστική επίθεση εναντίον εκκλησίας

Ανάληψη ευθύνης:

Με συντροφιά μας τη συνέργεια της νύχτας και με όπλο μας την άμεση δράση ενάντια στη σαπίλα του συστήματος, πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση εναντίον της Εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Κοβιεφί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα που οι πατριώτες πολίτες, πιστοί υποστηρικτές αυτής της τάξης, γιόρταζαν ανάμεσα σε σημαίες, εκθρέφοντας την εθνική τους περηφάνια και ξερνώντας λέξεις κούφιες περί ενότητας, για την οποία γνωρίζουμε καλά πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ενότητα των πλούσιων και των ισχυρών και της απάτης της πατρίδας, αυτής της καλά σφιγμένης θηλιάς στο λαιμό εκείνων που διαλέγουν το ρεφορμισμό και/ή την παθητικότητα.

Είναι βέβαιο πως θα μας χαρακτηρίσουν ανήθικους, βάνδαλους και καταστροφείς, αλλά κάθε επίθεση ενάντια σε εκείνους που θέλουν να μας υποδείξουν το «σωστό» βίο, προσπαθώντας να χωθούν στα κρεβάτια και στις ζωές μας, διδάσκοντας τη ντροπή του σώματος και την ψεύτικη σωτηρία, εμποδίζοντας την απελευθέρωση του έρωτα και το αυτεξούσιο, είναι δικαιολογημένη. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε όλες τις ανωμαλίες που έχουν διαπράξει οι παπάδες και οι καλόγεροι από την αρχή της ύπαρξής τους. Η συνέργειά τους με τον δυνάστη, τον οποίο βιάζονται να σταυροκοπήσουν και να ευλογήσουν, τους κάνει ανοιχτά ΕΧΘΡΟΥΣ μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ

«ΣΙΩΠΗ, ΜΕΣΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ», ήταν το σύνθημα που γράψαμε στους τοίχους τους, αφήνοντας επίσης και μια χιλιανή σημαία αναποδογυρισμένη που έγραφε: «ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ».

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ GAETANO BRESCI

πηγή: liberaciontotal.lahaine.org