Χιλή: Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στον αναρχικό Luciano Pitronello – 22 Σεπτέμβρη

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Χιλή απευθύνουν κάλεσμα για την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στις 22 Σεπτέμβρη 2011, μέρα κατά την οποία απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον του συντρόφου Λουσιάνο/«Χελώνα».*

Πρέπει να κάνουμε αισθητό, μέσω κάθε είδους χειρονομιών, στον αδερφό και σύντροφό μας πως οι μαχητές από κάθε σημείο του πλανήτη στέκονται μαζί του σε αυτήν τη δύσκολη συνθήκη. Γιατί ο αγώνας είναι ένας μέσα κι έξω από τις φυλακές. Σύντροφε Χελώνα, είμαστε μαζί σου· η λήθη και η σιωπή είναι χαρακτηριστικό των ρουφιάνων.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ

Στη Χιλή οι αναρχικοί και οι αντεξουσιαστές έχουν περάσει στην αντεπίθεση ενάντια στο κράτος και στο Κεφάλαιο, χτυπώντας με άμεσο τρόπο χαρακτηριστικά σύμβολα της εξουσίας τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αναρχικός σύντροφος Λουσιάνο Πιτρονέγιο υπέστη ένα ατύχημα, λόγω της πυροδότησης ενός εκρηκτικού μηχανισμού τοποθετημένου έξω από μια τράπεζα. Η κατάσταση του πολύ σοβαρού τραυματισμού του συντρόφου χρησιμοποιήθηκε από το χιλιανό Τύπο για να εκδικηθεί το πολιτικό και οικογενειακό του περιβάλλον, εκθέτοντάς τον δημόσια με τον πιο νοσηρό και απάνθρωπο τρόπο.

Τώρα ο Λουσιάνο καλείται να αντιμετωπίσει μια διπλή δίκη δημόσιας εκδίκησης: από τη μια πλευρά τη χιλιανή δικαστική εξουσία κι από την άλλη το νοσηρό διασυρμό και το δημόσιο λιντσάρισμα που προωθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γι’ αυτό, οι αναρχικοί και οι αντεξουσιαστές σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να παραμείνουμε αδιάφοροι βλέποντας να δικάζουν τον αδερφό μας. Θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας όπως το έχουμε κάνει μέχρι τώρα: με το λόγο και με τη δράση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Μαύρος Σεπτέμβρης
πηγές α, β, γ, δ

* Σύμφωνα με νέα ενημέρωση (20/9), η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του συντρόφου Τορτούγα μετατίθεται, αντί για τις 22 Σεπτέμβρη, πιθανότατα για τις 22 Νοέμβρη 2011, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης υγείας του καθώς θα υποβληθεί ξανά σε επεμβάσεις όρασης.