Ενημέρωση από το αντάρτικο στη Ρωσία και στην Ουκρανία

Σύντροφοι, μετά τη δημοσίευση της τελευταίας μας ενημέρωσης στα αγγλικά, έχουν πραγματωθεί κάποιες ενέργειες από αναρχικούς και «καθημερινούς ανθρώπους» στο πλαίσιο του κοινωνικού πολέμου:

Στις 29 Αυγούστου 2011 στην Αγία Πετρούπολη η ομάδα Κόκκινος και Αναρχικός Τομέας Τρόμου (Red & Anarchist Terror Section, R.A.T.S.) πυρπόλησε έναν οδοστρωτήρα και μια μπουλντόζα στο εργοτάξιο της εταιρείας Gazprom – το πιο φριχτό τέρας του κρατικού καπιταλισμού, που καταπιάνεται με το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Την ίδια μέρα στη Μόσχα αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, στο δήμο του ανατολικού Ντεγκούνινο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε δύο αστυνομικά οχήματα, καθώς και στον τοίχο και στα παράθυρα του κτηρίου. Ήταν η δεύτερη στη σειρά βομβιστική επίθεση εναντίον της αστυνομίας της Μόσχας στα τέλη Αυγούστου (είχε προηγηθεί μία ακόμη, δύο μέρες πριν). Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Στις 31 Σεπτέμβρη στην Αγία Πετρούπολη η R.A.T.S. ξαναχτύπησε. Ένα αστυνομικό όχημα πυρπολήθηκε, ενώ στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης αναφερόταν: «Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει το μίσος ενάντια στην αστυνομία. Σήμερα η χώρα είναι μοιρασμένη άνισα στα δύο – σε αυτούς που κυβερνούν και σε αυτούς που πρέπει να υπακούσουν από το φόβο της καταστολής. (…) Η πράξη μας είναι ένα δώρο στον Πολταφσένκο, που ανέλαβε το πόστο του νέου αρχηγού της αστυνομίας της Αγίας Πετρούπολης».

Τη νύχτα της 3ης Σεπτέμβρη κοντά στην πόλη Σαμάρα, στον ποταμό Βόλγα, μια ανώνυμη ομάδα πειρατών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον πολυτελών γιοτ.

Στις 9 Σεπτέμβρη, στην περιοχή της Μόσχας, το κέντρο διοίκησης του χωριού Ποβαρόβο χτυπήθηκε με βόμβες μολότοφ. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Στις 12 Σεπτέμβρη στην περιοχή Αλτάι πυρπολήθηκε το κέντρο δικαστικών επιμελητών με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές φθορές στο κτήριο και να καταστραφούν δικαστικά έγγραφα.

Στις 13 Σεπτέμβρη στο Ουλιανόφσκ ξέσπασε φωτιά στα γραφεία του Ruslan Seukov, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

Στις 19 Σεπτέμβρη στη Μελιτόπολη της Ουκρανίας έλαβε χώρα εμπρηστική επίθεση εναντίον των γραφείων της εισαγγελίας με αποτέλεσμα να καταστραφεί η κεντρική είσοδος.

Ο αγώνας ας διευρυνθεί και ας εμβαθύνει! Ζήτω η Αναρχία!

πηγές: 1, 2