Μπουένος Άιρες: Εμπρηστική επίθεση εναντίον οχήματος εταιρείας σεκιούριτι

Μέσω αυτής της προκήρυξης αναλαμβάνουμε την ευθύνη της πυρπόλησης ενός οχήματος της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Buenos Aires Protection, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα [19 Σεπτέμβρη] στη συμβολή των λεωφόρων Λα Πλάτα και Γκαράυ στο κέντρο της συνοικίας του Μποέδο, στο Μπουένος Άιρες.

Η εν λόγω εταιρεία καταπιάνεται με την προστασία ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών, ανδρείκελων «καλλιτεχνών», κρατικών και διπλωματικών αξιωματούχων, ξενοδοχείων, ρεστοράν και βιομηχανιών της μπουρζουαζίας και συνολικά με καθετί σάπιο. Το τρισάθλιο έργο της δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω, μιας και οι υπάλληλοί της είναι εκπαιδευμένοι να παρεμβαίνουν όταν παρουσιάζεται κάποια απειλή για την «κοινωνική ασφάλεια», σημαίνοντας τον αντίστοιχο συναγερμό.

Αποφασίσαμε λοιπόν να τους θυμίσουμε πως θα αντιμετωπιστούν ακριβώς όπως είναι: ως εχθροί στην υπηρεσία της εξουσίας και ως μισθοφόροι που δεν έχουν ούτε στάλα αξιοπρέπειας. Αυτό ισχύει και για εκείνους τους νέους οι οποίοι, με τη δικαιολογία της εύρεσης μιας δουλειάς απλής και καλοπληρωμένης, εντάσσονται στο δυναμικό εταιρειών τέτοιου τύπου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή εξηγήσεις άξιες για να είναι κανείς μπάτσος, παρά μόνο η επιθυμία για εξουσία και ο πειραματισμός με τη νοσηρή ευχαρίστηση του ελέγχου και του βασανισμού όσων την αντιμάχονται.

Σε μια πραγματικότητα όπως αυτή που βιώνει κανείς σε αυτή την περιοχή, με τους δρόμους πλημμυρισμένους με κάμερες, δυνάμεις της στρατιωτικής χωροφυλακής, του λιμενικού, της ομοσπονδιακής και δημοτικής αστυνομίας που ελέγχουν, υποτάσσουν, βασανίζουν και δολοφονούν, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην παίρνει κανείς θέση και να παίζει το ρόλο του καλού πολίτη ή του θύματος της καταστολής. Είναι καιροί πολέμου.

Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, κι αυτό μας χαροποιεί καθώς αντιλαμβανόμαστε αυτήν τη δράση ως χειρονομία αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους, που θα χαρούν να δουν πως ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέρη του κόσμου: στη συντρόφισσα Ταμάρα στην Ισπανία, η οποία καταδικάστηκε πρόσφατα σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για αποστολή επιστολής-βόμβας στο διευθυντή των φυλακών της χώρας· στους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που δε σκύβουν το κεφάλι και εξακολουθούν να προωθούν πρωτοβουλίες παρ’ ότι βρίσκονται έγκλειστοί στα ελληνικά κέντρα εξόντωσης· στους απαχθέντες συντρόφους στη Χιλή, κι ιδίως αυτούς της «υπόθεσης βόμβες», και σε τόσους άλλους που σκεφτόμαστε καθημερινά και ξέρουμε ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

Στους φυγάδες που τα νύχια της καταστολής δε γραπώνουν ποτέ τ’ άγρια και εξεγερμένα κορμιά τους.

Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη και συνενοχή προς το σύντροφο Λουσιάνο Πιτρονέγιο, που σύντομα θα παραπεμφθεί σε δίκη παρά την ευαίσθητη κατάσταση της υγείας του.

Η επαναστατική εκδίκηση να ενσκήψει ενάντια στους κακογεννημένους που επιχειρούν την εκδίωξη των αδελφών μας κι ενάντια στα συμφέροντά τους όπου κι αν αυτά βρίσκονται.

Εμπρός, αναρχικοί, είναι καιρός πολέμου.

Ανταγωνιστικός Πυρήνας για την Ολική Λευτεριά
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (
FAI-FRI)

πηγή