Μεξικό: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης:

Τα ξημερώματα της 23ης Σεπτέμβρη τοποθετήσαμε και πυροδοτήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού, που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαραγόσα, στο διαμέρισμα Ισταπαλάπα, της πόλης του Μεξικού.

Η υποτίμηση και η απόκρυψη των εκρήξεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη του Μεξικού (όπως για παράδειγμα αυτή της 13ης Σεπτέμβρη στο Πολάνκο) πηγάζουν από τη στρατηγική του PRD (Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης) και του Μαρσέλο Εμπράδ [Marcelo Ebrad, Κυβερνήτης της Πόλης του Μεξικού], έτσι ώστε να κρύψει οτιδήποτε αποδεικνύει πως στην «πρωτοπόρα» πόλη του τίποτα δεν πάει καλά. Ο Εμπράδ θέλει να αποχωρήσει καθαρός από αυτό το πόστο, πολύ περισσότερο μιας και πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις οποίες σίγουρα θα είναι υποψήφιος.

Η CFE, όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση ηλεκτρισμού, είναι υπεύθυνη για την ολοκληρωτική καταστροφή της άγριας φύσης:

«Τα μεγάλα υδροηλεκτρικά πρότζεκτ, χρηματοδοτούμενα από διεθνείς οργανώσεις για την ανάπτυξη, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, έχουν ως συνέπεια την εκτεταμένη απώλεια των δασών. Εκτός από την καταπόντιση μεγάλων εκτάσεων τροπικών δασών και την εξολόθρευση της άγριας πανίδας, οι εταιρείες καταστρέφουν τους υδροβιότοπους, πλήττουν τους πληθυσμούς των ψαριών και αυξάνουν τα ποσοστά του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.»

Χωρίς αμφιβολία συνιστούν μια απειλή για τα οικοσυστήματα λόγω της ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η χρήση του ηλεκτρισμού, εκτός από το ότι συνιστά μια από τις κύριες απειλές για τον πλανήτη, είναι μέσο κλειδί για τη χειραγώγηση και τον κοινωνικό έλεγχο, μιας και από αυτή εξαρτάται η λειτουργία των τηλεοράσεων, των εταιρειών συναρμολόγησης αυτοκινήτων, των πετρελαϊκών εταιρειών, των εργαστηρίων, όλη η λειτουργία της οικονομικής ζωής και συμπερασματικά ένα τμήμα επίσης της λειτουργίας του τεχνοβιομηχανικού συστήματος, που σήμερα αποτελεί την πηγή κάθε κακού. Για αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας βελτιωμένες, πιο άμεσες και αποτελεσματικές επιθέσεις ενάντια σε αυτόν τον πυλώνα του συστήματος.

Ξέρουμε πως αυτές οι ενέργειες συνηθίζουν να είναι συμβολικές, αλλά για εμάς αποτελούν μέρος της λογικής του καθημερινού μας πολέμου ενάντια στην εξουσία, για αυτό αυτοπροσδιοριζόμαστε βίαιοι και ακρατιστές και αυτή η δράση συνιστά μια απειλή ενάντια στην Εθνική Διάσκεψη των Εισαγγελικών Αρχών, που λαμβάνει χώρα στην πολιτεία της Βερακρούς. Στη διάσκεψη θα παρευρεθεί σίγουρα και ο Μιγκέλ Μανσέρα [Miguel Ángel Mancera – σ.τ.μ. Γενικός Εισαγγελέας της πόλης του Μεξικού] με τα μούτρα κατεβασμένα λόγω του ότι ακόμα δεν κατάφερε να σταματήσει τον μαύρο τρόμο που απειλεί την ειρήνη της ρομποτοποιημένης πόλης τoυ. Γιατί δεν πιστεύουμε πως είναι καταπιεστικές μονάχα κάποιες εκφάνσεις αυτής της κοινωνίας, αλλά αντίθετα πως αυτή η κοινωνία είναι «καταπιεστική αυτή καθ’ αυτή».

Είναι η στιγμή που ξανασυμβαίνει! Στην παραμονή! Η παραμονή!
Γιατί η νύχτα μας δίνει τον προορισμό και δεν υφαίνει έλεος!
Λουίτζι Γκαλεάνι

Διακηρύσσουμε πως δεν είμαστε μέλη κανενός πολιτικού κόμματος ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, όπως και να λέγονται: PAN, PRD, PRI, PT, VE κ.τ.λ. Διακηρύσσουμε πως είμαστε αναρχικοί!

Με αυτή την ενέργεια στέλνουμε ένα μήνυμα στον πολεμιστή Τορτούγα: Σύντροφε, ξέρεις πως είμαστε μαζί σου!

Αντίστοιχα στέλνουμε το μήνυμα πως είμαστε εναντίον των εξουσιαστών και των δυνάμεων της τάξης… η νύχτα μας δεν αναγνωρίζει έλεος.

Σε πόλεμο ενάντια στην υπάρχουσα τάξη

Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης – Praxedis G. Guerrero / Φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, Μεξικό

πηγή: liberaciontotal.lahaine.org