Μπαδαχόθ, Ισπανία: Αντιφασιστικό κάλεσμα ενάντια στο πανιβηρικό ναζιστικό συνέδριο

Οι νεοναζί του ισπανικού MSR (Κοινωνικό Ρεπουμπλικάνικο Κίνημα) και του πορτογαλικού PNR (Εθνικό Ανανεωτικό Κόμμα) σχεδιάζουν μια πανιβηρική συνάντηση και ένα συνέδριο μίσους για την 1η Οκτώβρη, στην πόλη του Μπαδαχόθ, στην Εξτρεμαδούρα, στα ισπανοπορτογαλικά σύνορα. Και τα δύο νεοναζιστικά κόμματα είναι περιβόητα για τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις τους αλλά και για σωρεία επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες και αντιφασίστες.

Πριν από κάποιο διάστημα, αντεξουσιαστές και άτομα που συμμετέχουν στο Κίνημα της 15ης Μάη κατέλαβαν ένα κτήριο στο Μπαδαχόθ αλλά ανησυχούν πως δεν θα είναι σε θέση να προστατέψουν την κατάληψη μόνοι τους, λόγω του μεγάλου αριθμού ναζήδων που προβλέπεται να συγκεντρωθούν στην πόλη από διάφορες πόλεις και περιοχές της Ιβηρικής χερσονήσου. Για αυτό το λόγο απευθύνουν κάλεσμα σε όλους/-ες τους αντιφασίστες/-ριες στην Ισπανία και στην Πορτογαλία για να τους ενισχύσουν έτσι ώστε να αμυνθούν αποτελεσματικά σε μια ενδεχόμενη επίθεση των ναζιστικών συμμοριών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας βδομάδας του Σεπτέμβρη έχουν προγραμματιστεί αναρχικές εκδηλώσεις στον κατειλημμένο χώρο έτσι ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αντίσταση.

Όσοι σύντροφοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στις αντιφασιστικές δράσεις και την ενεργή στήριξη της κατάληψης μπορούν να επικοινωνήσουν στο distrimaligna@yahoo.es

στα ισπανικά / στα πορτογαλικά