Μεγάλη Βρετανία: «325» – Ένα εξεγερσιακό περιοδικό του κοινωνικού πολέμου και της αναρχίας

ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Η επανάσταση είναι μια πέτρα μες στη λάσπη.

Η επανάσταση, γι’ αυτήν είναι εύκολο να σταθεί στη λάσπη όσο για ’να πουλί
το να πετάξει ή για ’να αγριόχορτο να βλαστήσει.

Καθάρια είν’ η πτήση ενός πουλιού, καθάρια η βλάστηση ενός λουλουδιού,
και καθάρια για μιαν αληθινή αναρχία είν’ η δικιά της επανάσταση.
Κι ενάντια στην καθαροσύνη αυτή δεν υπάρχει καμιά βρομιά να πάει.

Αναρχικοί, αυτή ’ναι η στιγμή μας. Με φωτιά τη νύχτα, σαν γερή πέτρα
μες στη λάσπη, σαν τα πουλιά με μια καθάρια πτήση,
ας περάσει η επανάσταση στη δράση.

Εξέγερση, εξέγερση, εξέγερση!

Rodolfo González Pacheco (1882-1949), Carteles I, από την αγγλική μτφρ. του αναρχικού κρατουμένου Rafael Martinez Zea (Jon-Bala), περιοδικό «325», τ. 9, Οκτώβρης 2011, σ. 46


Το αναρχικό περιοδικό «325» κυκλοφόρησε με 92 σελίδες αντίστασης και επανάστασης. Έκδοση DIY, εδώ και καιρό έχει δώσει ένα βήμα επικοινωνίας σε κρατουμένους και ομάδες/άτομα του αναρχικού/αυτόνομου χώρου. Το παγκόσμιο δίκτυο αλληλεγγύης και άμεσων δράσεων εξαπλώνεται και πολλαπλασιάζεται – κι αυτό το περιοδικό δίνει μονάχα μια γεύση.

Λόγια και εικόνες που συμβάλλουν σε μια εξελισσόμενη διαδικασία επαναστατικής αλληλεγγύης και πάλης απαρτίζουν το 9ο τεύχος του «325»: κείμενα της εξέγερσης του Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο, κρατουμένων στην Ελλάδα –ιδίως των αναρχικών μελών της ΣΠΦ–, ενημερώσεις για τις φετινές μαζικές διώξεις εναντίον αναρχικών στην Ιταλία, καθώς και για Γερμανία, Ινδονησία, Χιλή, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ρωσία, μαζί με άλλα διεθνή κινηματικά νέα, αλλά και μια επιλογή ποιημάτων του Αργεντινού αναρχικού Rodolfo González Pacheco.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το PDF στ’ αγγλικά

Για να ενισχύσετε το εγχείρημα, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε την έντυπη μορφή απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας του 325.nostate.net (με προτεινόμενο αντίτιμο €3). Αντίτυπα διατίθενται και αποστέλλονται δωρεάν σε κρατουμένους (αν τους επιτρέπεται να παραλάβουν τέτοιο υλικό). Όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν το αντικατασταλτικό δίκτυο «325» και θα δοθούν σε ταμεία υποστήριξης αναρχικών, περιβαλλοντικών και ταξικών αγωνιστών κρατουμένων.