Ρίο ντε Ζανέιρο: Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης με την κατάληψη Flor do Asfalto

Οι καταληψίες της αναρχικής κατάληψης Φλορ ντο Ασφάλτο, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, απευθύνουν διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης ενάντια στην απειλούμενη εκκένωση της κατάληψης. Το απόγευμα της 5ης Σεπτέμβρη, άντρες της βραζιλιάνικης αστυνομίας με όπλα στα χέρια έφτασαν έξω από την κατάληψη και απειλώντας πως θα σπάσουν την πόρτα και θα πυροβολήσουν τη σκύλα που βρισκόταν στην αυλή, επέδωσαν την ειδοποίηση εκκένωσης για την Παρασκευή, 30 Σεπτέμβρη.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση ενάντια σε μία από τις πιο ενεργές αναρχικές καταλήψεις στη Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου ανοικοδόμησης και εξυγίανσης όλου του κέντρου της πόλης του Ρίο ντε Ζανέιρο και της ζώνης του λιμανιού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών αγώνων του 2016. Ολόκληρες φαβέλες κατεδαφίζονται και χιλιάδες κόσμου βρίσκεται ξαφνικά στο δρόμο ώστε να πραγματωθούν πάση θυσία τα καπιταλιστικά σχέδια εκμετάλλευσης της πόλης.Το βραζιλιάνικο κράτος και οι μεγαλοεργολάβοι των κατασκευαστικών εταιρειών επιχειρούν μια επίθεση τεράστιας κλίμακας ενάντια στα φτωχότερα κομμάτια της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, με στόχο να «καθαρίσουν» και να «αναμορφώσουν» την πόλη εν όψει της αθλητικής φιέστας και της εφαρμογής των αδηφάγων σχεδίων ανάπτυξης.

Μπροστά σε αυτή την ανυπολόγιστη ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή η κατάληψη Φλορ ντου Ασφάλτου έχει σταθεί ως προπύργιο αντίστασης και αγώνα, κοινοποιώντας εντός και εκτός Βραζιλίας τις θανατηφόρες συνέπειες των σχεδιαζόμενων επιχειρήσεων. Στις 30 Σεπτέμβρη δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της κατάληψης Φλορ ντου Ασφάλτου και σε όλους όσους κινδυνεύουν να συντριβούν κάτω από τη μπότα του κράτους και του Κεφαλαίου στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Φλορ ντο Ασφάλτο!
Πόλεμο σε κράτος και Κεφάλαιο!