Δελτίο αντιπληροφόρησης Νοέμβρη 2011

Δράσεις για την απελευθέρωση των ζώων
σε διάφορες χώρες

Φρασκάτι, Ιταλία: Άμεση δράση εναντίον γουναράδικου

Στις 24 Νοέμβρη 2011, πετάχτηκαν μπογιές και γράφτηκαν συνθήματα στην πρόσοψη του καταστήματος εμπορίου γούνας Casales και στη συνέχεια σπάστηκαν και τα τζάμια. Τα συνθήματα έγραφαν: «Γούνες ίσον Θάνατος» και «Βιομηχανία γούνας και θανάτου».Το συγκεκριμένο γουναράδικο έχει χτυπηθεί ήδη 2 φορές και κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσει. Την ενέργεια ανέλαβε το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων.

Τσεχία: Δράσεις ενάντια στη βιομηχανία κρέατος

Στις 19 Νοέμβρη 2011, ανώνυμοι βέγκαν ακτιβιστές χρησιμοποιώντας μπογιές και στένσιλ, αναμόρφωσαν διαφημιστικές πινακίδες εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία κρέατος. Μερικές μέρες μετά, το ίδιο σύνθημα-στένσιλ “maso je vražda“, δηλαδή «το κρέας είναι φόνος», ζωγραφίστηκε στους τοίχους ενός χοιροτροφείου.

Σουηδία: Η αντισπισιστική δράση είναι αποτελεσματική

Μετά από την αναγραφή συνθημάτων στη βιτρίνα του καταστήματος ρούχων Soda, στην πόλη Χάλμσταντ, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να διακόψουν το εμπόριο προϊόντων γούνας, όπως ακριβώς προέτασσαν τα συνθήματα. Την επιτυχημένη αυτή ενέργεια ανέλαβε το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων.

Αθήνα, Ελλάδα: Πορεία ενάντια στη βιομηχανία γούνας

Το Σάββατο το πρωί, 26 Νοέμβρη 2011, πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη βιομηχανία γούνας. Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα, κατέβηκε την οδό Μητροπόλεως, έφτασε μέχρι το Μοναστηράκι κι επέστρεψε στο Σύνταγμα από την οδό Ερμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια φωνάζονταν συνθήματα, πετάχτηκαν μπογιές στις τζαμαρίες των γουναράδικων και γράφονταν συνθήματα στους τοίχους. Η δυναμική πορεία ξεκίνησε με περίπου 70 άτομα και κατά τη διάρκεια της έφτασε περίπου τα 100. Κάποια από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν «Λευτεριά σ’ όσους είναι στα κλουβιά», «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», «Φωτιά, φουρνέλο σε τούτο το μπουρδέλο» (έξω από τα γουναράδικα) κ.α. Την πορεία καλούσε η Συνέλευση για την Αντισπιστική Δράση. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Μαϊπού, Χιλή: Βόμβα θορύβου εναντίον τσίρκου

«Τα ξημερώματα της 24ης Νοέμβρη 2011 τοποθετήσαμε μια βόμβα θορύβου στο τσίρκο Los Tachuelas, στην κοινότητα του Μαϊπού (περιφέρεια του Σαντιάγο) τόσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποστροφής απέναντι στη χρήση ζώων στα τσίρκα, όσο και για να τιμήσουμε τα 10 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου Μπάρυ Χορν [Barry Horne].»

Μπορείτε να διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη της Ομάδας Άμεσης Δράσης Τσίρκο Χωρίς Ζώα, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας, εδώ.

Γαλλία: Δράση ενάντια στα τσίρκα με ζώα

Όπως αναφέρεται ανώνυμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού BITE BACK Magazine, το οποίο παρέχει νέα από τα μέτωπα του αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων και της γης, 62 διαφημιστικές αφίσες ενός τσίρκου που εκμεταλλεύεται και βασανίζει ζώα ξηλώθηκαν και καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής δράσης. Αυτή είναι η 5η φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και οι ακτιβιστές ελπίζουν πως επιτέλους οι ιδιοκτήτες του τσίρκου θα καταλάβουν.

Λα Πας, Βολιβία: Επίθεση με βόμβες καπνού σε φαστφουντάδικο Burger King

Την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη 2011, ο Πυρήνας εμπρηστικής Δράσης για την προπαγάνδα της εξέγερσης /FAI-FRI τοποθέτησε 2 βόμβες καπνού σε ένα κεντρικό υποκατάστημα της αλυσίδας φαστφουντάδικων Burger King, στη συμβολή των οδών Μερκάδο και Σοκαμπάγια. Η δράση προκάλεσε την παράλυση της κανονικής λειτουργίας του δικτύου της αλυσίδας Burger King για το υπόλοιπο της μέρας ενώ μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην είσοδο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Η προκήρυξη στα ισπανικά και στα αγγλικά.

Βερμόντ, ΗΠΑ: Απελευθέρωση πτηνών

Τα ξημερώματα της 16ης Νοέμβρη, μέλη της ομάδας VTARM απελευθέρωσαν 16 γαλοπούλες και 2 χήνες από μία φάρμα στην πολιτεία του Βερμόντ (Νέα Αγγλία). Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι ακτιβιστές επισκέπτονταν τη συγκεκριμένη φάρμα και προειδοποιούν τον ιδιοκτήτη πως θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να τον κάνουν να σταματήσει. Κατά τη διάρκεια της δράσης που δεν κράτησε παραπάνω από 10 λεπτά καταστράφηκαν επίσης οι κάμερες παρακολούθησης που είχαν τοποθετηθεί μετά από την επίθεση του προηγούμενου χρόνου. Στην προκήρυξή τους, τα μέλη του VTARM μνημονεύουν τον Μπάρυ Χορν και αφιερώνουν την ενέργειά τους στους πολιτικούς κρατούμενους.