Χιλή: Επίθεση με βόμβα θορύβου εναντίον του τσίρκου Los Tachuelas

Τα ξημερώματα της 24ης Νοέμβρη 2011 τοποθετήσαμε μια βόμβα θορύβου στο τσίρκο Los Tachuelas, στην κοινότητα του Μαϊπού (περιφέρεια του Σαντιάγο) τόσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποστροφής απέναντι στη χρήση ζώων στα τσίρκα, όσο και για να τιμήσουμε τα 10 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου Μπάρυ Χορν [Barry Horne].

Στο σημείο αφήσαμε φυλλάδια με την ξεκάθαρη βεβαίωση πως αυτή μας η ενέργεια αποτελεί μόνο μια προειδοποίηση πως αν δεν σταματήσουν να κακοποιούν και να εκμεταλλεύονται τα ζώα, και πως αν δεν τα απελευθερώσουν, αυτό θα συνεχίσει. Το επόμενο χτύπημα θα είναι χειρότερο και θα έρθει τη στιγμή που λιγότερο το περιμένουν.

Για μας είναι ξεκάθαρο πως δεν θα διστάσουμε να τους επιτεθούμε ώσπου να κατορθώσουμε την απελευθέρωση των αδερφών μας που έχουν υποφέρει πολυετή εγκλεισμό, εκπαίδευση και κακοποίηση, ώστε να διασκεδάσουν χιλιάδες ανθρώπων και να συντηρήσουν επιπλέον το τσίρκο των ζωών τους.

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα προς όλες τις ομάδες, που λένε πως είναι υπέρ της απελευθέρωσης των ζώων, να αναλάβουν ριζοσπαστικές δράσεις και να επιτεθούν ενάντια σε κάθε τι που κακοποιεί τα ζώα. Πρέπει να τους κάνουμε να νιώσουν το φόβο και πρέπει να εκδικηθούμε για τα αδέρφια μας. Αυτοί που κακοποιούν ζώα θα πρέπει να ξέρουν πως τα ζώα δεν είναι μόνα τους και πως υπάρχουμε πολλοί που είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την απελευθέρωση των ζώων, των ανθρώπων και της γης.

Ομάδα Άμεσης Δράσης Τσίρκο Χωρίς Ζώα

πηγή: culmine