Βραζιλία: 2η Αναρχική Γιορτή του Σάο Πάολο

Το 2006 διοργανώθηκε η 1η Αναρχική Γιορτή του Σάο Πάολο, με την πραγματοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες προβολές ταινιών, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις και ανάγνωση ποιημάτων. Κατά τη διάρκεια μιας μέρας περισσότερα από 1000 άτομα πέρασαν από την εκδήλωση.

Πέντε χρόνια μετά, την Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011, οι ομάδες Biblioteca Terra Livre και Coletivo Ativismo ABC οργανώνουν την 2η Αναρχική Γιορτή του Σάο Πάολο, εμπνευσμένη από τις αντίστοιχες γιορτές που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου καθώς και από την παράδοση των εργατικών φεστιβάλ προπαγάνδας και διάχυσης του αναρχισμού στην Βραζιλία.

Όπως και στην προηγούμενη εκδήλωση, έτσι και τώρα, θα παρουσιαστούν εκδοτικοί οίκοι και βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, φανζίν και άλλο έντυπο ελευθεριακό υλικό. Η εκδήλωση στοχεύει στο να φέρει κοντά τις ελευθεριακές εκδόσεις από την Βραζιλία αλλά και από το εξωτερικό. Παράλληλα θα λάβουν χώρα θεματικές συζητήσεις και διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών, εκθέσεις, παρουσιάσεις θεατρικών έργων και συναυλίες. Η γιορτή ξεκινά από τις 10.00 πμ. και διαρκεί ως τις 20.00 μμ. Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στον πολιτιστικό χώρο Tendal da Lapa, επί της οδού Κονστάνσα 72.

πηγη: feira anarquista sp