Ελλάδα: Δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό αρνητή εργασίας Ράμι Συριανό

«Δεν είμαστε εμπόρευμα των πολιτικών και των τραπεζιτών»

Η αλληλεγγύη αγωνιστών εκτός των τειχών εκφράστηκε για μία ακόμη «υπόθεση», από τις δεκάδες πλέον, συγκεκριμένα για τον έγκλειστο αναρχικό Ράμι Συριανό και τον Κλεομένη Σαββανίδη, που διώκεται ποινικά για την ίδια υπόθεση.

Μια υπόθεση η οποία εκφράζει την ολική αμφισβήτηση και ρήξη με το καθεστώς της μισθωτής εργασίας ως αναπόσπαστου και κομβικού κομματιού της καπιταλιστικής μηχανής και των σχέσεων υποταγής και εκμετάλλευσης που αυτή αναπαράγει.

Οι καταναλωτικές (αυτ)απάτες και οι πλασματικές επιθυμίες, με τις οποίες η κυρίαρχη εξουσία χρόνια τώρα κοιμίζει τους υπηκόους της, διαλύονται και καταρρέουν. Η ανάγκη για επανοικειοποίηση του κοινωνικού πλούτου και απο-αλλοτρίωσης της ίδιας της ζωής μας μέσα από ριζοσπαστικές δράσεις και επαναστατικές ενέργειες αποτελεί πλέον επιτακτικό πρόταγμα.

Ενάντια στον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της μισθωτής εργασίας, την καθολική επιβολή του παραγωγικού-καταναλωτικού μοντέλου και την εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας

Ακολουθούν, επιγραμματικά, οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον Ράμι Συριανό, όπως αυτές εξαπλώθηκαν σε διάφορα μέρη του ελλαδικού χώρου.

Στην Ξάνθη τα ξημερώματα της Τρίτης, 29 Νοέμβρη 2011, έγινε εμπρησμός δύο τραπεζών με γκαζάκια. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Πυρήνες για τη Διάδοση της Φωτιάς. Απόσπασμα από την ανάληψη ευθύνης:

«Αηδιασμένοι απ’ τις κοινωνικές σχέσεις και τα πρότυπα που αναπαράγονται, ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευσης και εξουσίας στοχεύουμε στην καταστροφή αυτού του σάπιου συστήματος, είτε βρίσκεται σε «ευημερία», είτε σε «κρίση». Θεωρούμε την πολύμορφη δράση ως αναπόσπαστο κομμάτι των επαναστατικών διαδικασιών. Από το μοίρασμα κειμένων στις πλατείες, τις καταλήψεις χώρων, την αυτοοργάνωση στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, μέχρι τις μαχητικές πορείες, τις νυχτερινές επιδρομές και τις απαλλοτριώσεις.
Έτσι, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αναρχικό ληστή Ράμι Συριανό, που στις 31-1-11 πραγματοποίησε ληστεία στα πλαίσια της άρνησης εργασίας, σε πλειστηριασμό οχημάτων του ΟΔΔΥ Α.Ε. (κλεπταποδόχων) και πιάστηκε κατά τη διαφυγή του. Η δίκη του ξεκινάει στις 5 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η αξιοπρεπής στάση του μέσα στη φυλακή μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο».

Στην Καβάλα τα ξημερώματα της Τετάρτης, 30 Νοέμβρη, έγινε επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δύο τράπεζες. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Οργισμένοι Πολίτες σε μια Κοινωνία Αρπακτικών. Απόσπασμα από την ανάληψη:

«H επιθετική μας πράξη να τοποθετήσουμε 2 εμπρηστικούς μηχανισμούς στις τράπεζες Αγροτική (τέλη Οκτώβρη πήρε 1,1 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες με το πρόσχημα προβλήματος ρευστότητας, όπου μεγάλο μέρος των χρημάτων κρατήθηκε για έξοδα της τράπεζας με αποτέλεσμα να μην πιστώσει λογαριασμούς αγροτών) και T Bank (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που συνολικά καταχράστηκε 660 εκατομμύρια ευρώ από περίπου 80.000 ασφαλισμένους) έρχεται να δηλώσει ότι είμαστε αλληλέγγυοι στο σύντροφό μας και δεν κάνουμε πίσω σε κανένα μηχανισμό βασανισμού και εγκλεισμού».

Στην Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου, 3 Δεκέμβρη, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα για την υπόθεση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το κείμενο του μοιράσματος δημιουργήθηκε από το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης. Επίσης,  κρεμάστηκε μεγάλο πανό στην πολυτεχνική το οποίο έγραφε:

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΡΑΜΙ ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΣΑΒΒΑΝΙΔΗ – ΔΙΚΗ 5-12»

Στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής, 4 Δεκέμβρη, έγινε εμπρησμός υποκαταστήματος τράπεζας με γκαζάκια στην περιοχή της Τριανδρίας. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Κομμάντο «Επιθετική Αλληλεγγύη». Αποσπάσματα από την ανάληψη:

«Στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται για κάθε φυλακισμένο αγωνιστή, θεωρούμε τους αντάρτικους εμπρησμούς αναγκαίους, όπως θεωρούμε αναγκαία και κάθε δράση αντιπληροφόρησης. […] Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στο σύντροφο, όπως και σε κάθε φυλακισμένο αγωνιστή, πως δεν θ’ αφήσουμε ποτέ κανέναν μόνο του. ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ».

Στην Πάτρα το πρωί της Δευτέρας, 5 Δεκέμβρη, αναρχικοί και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν μικροφωνική στο χώρο του Παραρτήματος, μοιράζοντας εκατοντάδες κείμενα για την υπόθεση (διαβάστε περισσότερα).

Την ίδια μέρα στα Ιωάννινα αλληλέγγυοι στον Ράμι Συριανό και στον Κλεομένη Σαββανίδη κατέλαβαν για περίπου μία ώρα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (διαβάστε περισσότερα).

Η δίκη των συντρόφων, που είχε οριστεί για τις 5/12/11, αναβλήθηκε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 18 Γενάρη 2012.

Ο Ράμι μεταφέρθηκε ξανά στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών (Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, Τ.Κ. 62200 Νιγρίτα Σερρών), όπου τον έθεσαν και πάλι σε δεκαήμερη απομόνωση λόγω της άρνησής του να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Ο Κλεομένης παραμένει «ελεύθερος» ως τη δίκη.

Μερικά κείμενα του Ράμι Συριανού 1, 2

Κείμενα αλληλεγγύης στον Ράμι Συριανό

 Συνέντευξη-συζήτηση (14-4/11) εδώ

Αλληλεγγύη στον Ράμι Συριανό

No Comments “Ελλάδα: Δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό αρνητή εργασίας Ράμι Συριανό”