Ιταλία: Λόγια αλληλεγγύης στους δράστες της απόπειρας απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ποια καλύτερη προσέγγιση εν όψει μιας επερχόμενης δίκης αν όχι η απόπειρα να ξανακερδίσεις την ελευθερία που σου στέρησε το κράτος, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τούς προδιαγεγραμμένους χρόνους της δικαστικής ρουτίνας; Γιατί να μην επιβεβαιώσεις για ακόμη μία φορά, σε μία προσπάθεια να αποδράσεις από τη φυλακή, την ίδια σου την αναλλοίωτη ατομικότητα, παραβαίνοντας το ρόλο σου ως κομμάτι του σωφρονιστικού αυτοματισμού; Η επιθυμία για ελευθερία καίει στην καρδιά κάθε επαναστάτη σαν φλόγα που βρυχάται δυνατά και περήφανα. Ασταμάτητη, μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Ασυγκράτητη.

Μέσα στη φυλακή, όπως και έξω παλιότερα, κάποιοι από τους συντρόφους της ΣΠΦ, πρωταγωνιστές στην απόπειρα απόδρασης της 12ης Δεκεμβρίου από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Κορυδαλλού, μας έδειξαν για ακόμη μία φορά την ανυπότακτη θέλησή τους να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο τους βασανιστές τους. Πράττοντας ανάλογα, αυτήν τη φορά με την πολύτιμη και έγκαιρη συνεισφορά του κρατούμενου Π. Βλαστού, ο οποίος προφανώς αποφάσισε να ατσαλώσει την ανάγκη του να αποδράσει, επέδειξαν ξανά τη ριζοσπαστική και βαθιά ριζωμένη τους αποφασιστικότητα, έχοντας επίγνωση των ικανοτήτων και των θέσεών τους, δείχνοντας και πάλι ότι δεν είναι συμβατοί με την κανονικότητα της φυλακής.

Ίσως τώρα οι δεσμοφύλακες που κρατούνταν όμηροι για ώρες να έχουν πάρει μία ιδέα για το τι σημαίνει να σου στερούν την ελευθερία, καθώς μοιράστηκαν τη μοίρα δεκάδων αξιοπρεπών κρατουμένων, που κρατούνται όμηροι καθημερινά στα κελιά του Κορυδαλλού. Άμεση δράση αντί για επανεκπαίδευση και επανένταξη, το κουράγιο και η θέληση για αντεπίθεση αντί για το συμβιβασμό.

Ας απορρίψουμε λοιπόν κάθε συμβιβασμό, κάθε απόπειρα να μας επανεντάξουν στην κοινωνία, κι ας δράσουμε με κάθε τρόπο για την ολική καταστροφή της. Να αρνηθούμε τους σωματικούς ελέγχους και τους εξευτελισμούς που διαπράττουν οι δεσμοφύλακες, να αντισταθούμε στις συνεχείς επιθέσεις του σωφρονιστικού συστήματος και των πραιτόρων του, να απορρίψουμε ολόκληρο το δικαστικό μηχανισμό, να οργανώσουμε και να φέρουμε σε πέρας μία απόδραση οπλίζοντας τους εαυτούς μας και παίρνοντας ομήρους. Να διασπείρουμε τον Τρόμο στη σιγουριά εκείνων που, όπως οι δεσμοφύλακες, θαρρούν πως μπορούν να συνεχίσουν να βασανίζουν ανενόχλητοι ελεύθερα άτομα, ακόμα κι αν αυτά είναι κλεισμένα στα κλουβιά της κοινωνίας, και γενικότερα στη σιγουριά όσων σκύβουν το κεφάλι, ευχαριστημένοι που είναι και θα παραμείνουν εθελούσιοι σκλάβοι στην υπηρεσία του Κεφαλαίου και των μητροπόλεών του.

Εδώ βρίσκεται η απόδειξη ότι ούτε η φυλακή δεν είναι ικανή να εξαλείψει τη βαθιά παραβατική στάση όποιου δεν κάνει εκπτώσεις για κανέναν, έχοντας επίγνωση των δράσεών του και του σκεπτικού από πίσω τους, όποιου έχει συνείδηση ότι δεν πρέπει να περιμένει κάποια άδεια για να πάρει αυτό που θέλει, γνωρίζοντας καλά πως πρέπει να το κάνει μόνος του, με βία και νιχιλισμό.

Απόλυτη συνενοχή με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς! Τιμή στον Π. Βλαστό, κρατούμενο εχθρικό απέναντι στα κέντρα εξόντωσης!

Αλληλεγγύη σε όλους τους αξιοπρεπείς κρατουμένους!

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
και φυσικά ευχόμαστε η επόμενη απόπειρα απόδρασης να ’ναι επιτυχημένη!

Maurizio De Simone και Federico Buono – Edizioni Cerbero
Cenere και Tomo – ParoleArmate

πηγή: culmine

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΣΠΦ/FAI-IRF)