Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 7 Δεκέμβρη 2011, αποφασίσαμε να επιτεθούμε στην τράπεζα Santander, επί της οδού Ροντό, με δύο βόμβες μολότοφ.

Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι αναμεμειγμένη στη χρηματοδότηση των σταθμών παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας που καταστρέφουν τη βραζιλιάνικη ζούγκλα της Αμαζονίας.

Θέλαμε επίσης να αποδείξουμε την υποκρισία αυτής της τράπεζας, που με την προπαγάνδα της «κοινωνικής ευθύνης» προωθεί καμπάνιες-απάτη, όπως η αποκαλούμενη Teletón («φιλανθρωπικός» τηλεμαραθώνιος για την αποκατάσταση παιδιών με προβλήματα υγείας), χρησιμοποιώντας τα προβλήματα διαφόρων ανθρώπων για να παρουσιαστεί τάχα ως αλληλέγγυα. Σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα Santander υπήρξε η βασική κινητήρια δύναμη και χορηγός αυτού του προγράμματος, μέσω του οποίου διάφορες εταιρείες καθαρίζουν την εικόνα τους χρηματοδοτώντας το ομώνυμο ίδρυμα, όταν στην πραγματικότητα οι εταιρείες αυτές αποτελούν την αιτία των ασθενειών, μέσω του τρόπου ζωής που επιβάλουν, ενώ είναι επίσης οι βασικοί υπεύθυνοι της ερήμωσης της γης και των επιπτώσεων που αυτή επιφέρει.

Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να πούμε επίσης ότι οι αριστερές πολιτικές δεν διαφέρουν από τις δεξιές. Ότι θρέφουν τον καπιταλισμό, παρέχοντάς του νέα εργαλεία για την εδραίωσή του, αναπτύσσοντας νέες τεχνικές ελέγχου, δίωξης, καταστολής, εγκλεισμού και δολοφονίας ανάμεσα σε τόσα άλλα. Σε αυτόν τον κόσμο και συγκεκριμένα σε αυτόν το μήνα τόσης κατανάλωσης, θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι τίποτα δεν πάει καλά όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Τέλος, θέλουμε να πούμε ότι κάθε τράπεζα (ιδιωτική ή κρατική) συντηρεί αυτή την πραγματικότητα της εκμετάλλευσης, του αποκλεισμού, γιατί αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι του καπιταλιστικού παζλ, στο σύνολό του, μιας και το χρήμα είναι το επίκεντρο της ζωής.

Ενάντια στο κράτος και στο Κεφάλαιο.

Αλληλεγγύη στην Ταμάρα! Φυλακισμένη στην Ισπανία, τόπο προέλευσης της τράπεζας Santander.
Αλληλεγγύη στο μαχητή Λουσιάνο Πιτρονέγιο «Χελώνα»! Απαχθείς από το χιλιανό κράτος για την έκρηξη μιας βόμβας τοποθετημένης σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Santander, στη Χιλή.

Σε όλα τα συντρόφια που βρίσκονται υπό ομηρία σε διάφορες φυλακές ανά τον κόσμο.

[ισπανικό πρωτότυπο]