Αθήνα, 12 Μάρτη: Για την ενίσχυση της αμφίδρομης αλληλεγγύης

[imagebrowser id=30]

Την Κυριακή, 11 Μάρτη, στην ανοιχτή συνέλευση του Contra Info στην Αθήνα συμμετείχαν αρκετοί σύντροφοι και συντρόφισσες από διαφορετικές χώρες. Έτσι, την επόμενη μέρα μπορέσαμε να προχωρήσουμε σε μια συμβολική δράση διεθνούς αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης, τοποθετώντας πανό για τέσσερις σημαντικές υποθέσεις σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Στο Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων τοποθετήθηκε πανό για το σύντροφο Τορτούγα/«Χελώνα», εν όψει και της 20ής Μάρτη, που έχει καλεστεί ως διεθνής μέρα δράσεων για τον Λουσιάνο Πιτρονέγιο, ο οποίος απειλείται από τις διωκτικές αρχές του χιλιανού κράτους με ποινή φυλάκισης 15 ετών λόγω τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander την 1η Ιούνη 2011 στο Σαντιάγο.

Στην πλατεία Εξαρχείων τοποθετήθηκε πανό στη μνήμη του Ούρυ Τζάλοου, που κάηκε ζωντανός και δεμένος χειροπόδαρα μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Ντεσσάου στη Γερμανία στις 7 Γενάρη 2005. Έκτοτε συγγενείς και αλληλέγγυοι έχουν φέρει την υπόθεση στα δικαστήρια, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι αυτουργοί της δολοφονίας του τότε 36χρονου Ούρυ, πρόσφυγα από τη Σιέρα Λεόνε. Αυτές τις μέρες, υπό κλίμα αστυνομοκρατίας, εκδικάζεται ακόμη η υπόθεση στο δικαστήριο του Ντεσσάου.

Στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων, αναρτήθηκε πανό για τον Λούκα Αμπά, ακτιβιστή του κινήματος NO TAV στην Ιταλία, ο οποίος νοσηλεύεται μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στις 27 Φλεβάρη, ύστερα από μία ακόμη κατασταλτική επιχείρηση στη Βαλ ντι Σούζα. O αγώνας ενάντια στην κατασκευή της υπερταχείας Τορίνο–Λυόν μαίνεται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην είσοδο της Παντείου τοποθετήθηκε πανό σε αλληλεγγύη με έξι αναρχικά συντρόφια στη Γαλλία, τους Ιβάν, Μπρούνο, Φρανκ, Ζαβιέ, Νταμιέν και την Ινές, που διώκονται εδώ και τέσσερα χρόνια, έχοντας υποστεί προφυλακίσεις και όλα τα παρελκόμενα του αντιτρομοκρατικού νόμου. Η έναρξη της δίκης των έξι ορίστηκε για τις 14 Μάη 2012 στο Παρίσι.