Λυόν: Σαμποτάζ σε σιδηροδρομική γραμμή σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του κινήματος NO TAV

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου γύρω στις 13.30 περίπου 30 σύντροφοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπούκαραν στην είσοδο του Τεκνισέντρ (Technicentre), στην οδό Κρουά-Μπαρρέ στη Λυόν. Το Τεκνισέντρ είναι το κτήριο υπηρεσιών συντήρησης του Εθνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Γαλλίας (SNCF), που επίσης λειτουργεί την υπερταχεία TGV. Το κτήριο συνδέεται απευθείας με τις σιδηροδρομικές γραμμές (π.χ. φέρνουν εκεί τρένα προς επισκευή). Οι σύντροφοι έτρεξαν πάνω στις γραμμές μεταξύ των σταθμών Jean-Macé και Perrache, στοχεύοντας τα εναέρια καλώδια με σακιά από άμμο και βαρίδια, προτού εξαφανιστούν. Επίσης, κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΧΕΙΑ ΛΥΟΝ-ΤΟΡΙΝΟ».

Η άμεση αυτή δράση, μεταξύ άλλων, καθυστέρησε την άφιξη των υπουργών Βαλερί Πεκρές και Λοράν Βοκιέ στην πόλη, καθώς οι συρμοί έμειναν ακινητοποιημένοι για περίπου μία ώρα, ενώ προκλήθηκαν κι άλλες καθυστερήσεις στην κίνηση των τρένων.

Ακόμη ένα πανό αλληλεγγύης με τον αγώνα του κινήματος NO TAV στην κοιλάδα Σούζα, που έγραφε «Ο Λούκα θα ζήσει, ο αγώνας θα ζήσει», κρεμάστηκε σε γέφυρα του SNCF στον αυτοκινητόδρομο προς Βιέννη.

Μία μέρα νωρίτερα, στις 29 Φλεβάρη στη Λυόν, μία ομάδα τριάντα ατόμων επιτέθηκε στο ιταλικό προξενείο με βόμβες μπογιάς, γράφοντας επίσης συνθήματα στους τοίχους σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του κινήματος NO TAV και τον ακτιβιστή Λούκα Αμπά.

Από το Τορίνο ως τη Λυόν…
Αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους του NO TAV!

Δύναμη, Λούκα! Λευτεριά σε όλους!

Πηγή / Πληροφορίες για συλληφθέντες (στα αγγλικά) εδώ