Πολωνία: Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική αντεπίθεση

Την προηγούμενη εβδομάδα (3-4 Μαρτίου) μέλη από διάφορες αντικαπιταλιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη επισκέφθηκαν τα εδάφη που ελέγχονται από το πολωνικό κράτος, για να συμμετάσχουν σε μια διεθνή συνάντηση αναφορικά με μία νέα αντεπίθεση ενάντια στο Κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. Ακτιβιστές, κυρίως μέλη αναρχοσυνδικαλιστικών και αντεξουσιαστικών ομάδων, ήρθαν από διάφορες χώρες, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Ουκρανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία. Για λόγους ασφαλείας, ο τόπος της συνάντησης δεν κοινοποιήθηκε.

Η συνάντηση εστίασε στη στρατηγική της κλιμάκωσης των δημόσιων διαμαρτυριών και των άμεσων δράσεων σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα στα διάφορα θέματα συζήτησης, οι ακτιβιστές μίλησαν για την εύρεση αδύνατων σημείων στις δομές των τοπικών αρχών, αποτελεσματικούς τρόπους άμεσης δράσης ενάντια σε τράπεζες και εταιρείες, και τρόπους προστασίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων.

Οι συμμετέχοντας μίλησαν επίσης για τις αστυνομικές μεθόδους (σε διάφορες χώρες) που εφαρμόζονται για να καταστείλουν τις ταραχές, καθώς και άλλα θέματα σχετικά με την ασφάλεια των διαδικτυακών υποδομών και των αποκεντρωμένων οργανωτικών δομών. Στη συνάντηση καθορίστηκαν μέθοδοι σύγκρουσης με το σύστημα της καπιταλιστικής αδικίας.

Η διαμαρτυρία «Ημέρες Οργής» που θα λάβει χώρα στις 31 Μαρτίου, στη Βαρσοβία, θα αποτελέσει μέρος της νέας αντεπίθεσης. Πιθανότατα, την ίδια μέρα θα γίνουν και άλλες άμεσες δράσεις στις περισσότερες προαναφερόμενες χώρες.