Ιταλία: Μήνυμα του ακτιβιστή τού NO TAV Λούκα Αμπά από το νοσοκομείο του Τορίνου

Σχεδόν τρεις βδομάδες μετά τα γεγονότα στην Κλαρέα τη Δευτέρα, 27 Φλεβάρη, μου φαίνεται χρήσιμο να κοινοποιήσω προς όλους τους φίλους και συντρόφους, που μου συμπαραστέκονται, κάποιες ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας μου.

Όπως ήδη γνωρίζετε εδώ και μερικές μέρες η ζωή μου βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά ακόμα κι αν η κατάστασή μου βελτιωθεί, παραμένει αρκετά σοβαρή.

Τα πιο βαριά τραύματα που χρειάζονται επούλωση προέρχονται από τα εγκαύματα που προκλήθηκαν από την ηλεκτροπληξία στον πυλώνα, αλλά πλέον υπάρχει σοβαρή βελτίωση στις βλάβες που προξένησε η πτώση.

Τις επόμενες μέρες θα υποβληθώ σε περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις για την ίαση περιοχών του σώματος που είναι καλυμμένες με εγκαύματα.

Παραμένω καθηλωμένος στο κρεβάτι και δεν είμαι αυτοσυντηρούμενος στις κινήσεις των άκρων μου, έτσι εξαρτώμαι από το νοσηλευτικό προσωπικό και συγγενείς για καθημερινές δραστηριότητες.

Οπωσδήποτε, θέλω να ευχαριστήσω όσους κι όσες στάθηκαν δίπλα μου μέχρι τώρα και μ’ έκαναν να νιώσω την παρουσία και την αλληλεγγύη τους.

Ζητώ απ’ όλους κι όλες σας να δείξετε λίγη ακόμα υπομονή (εγώ θα πρέπει να είμαι ο πρώτος που την έχει) μέχρι να είμαι σε θέση να σας αγκαλιάσω και να σας χαιρετήσω σε καλή φόρμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στους συγγενείς και στη σύντροφό μου Εμανουέλα, που είχαν ν’ αντιμετωπίσουν δύσκολες ώρες· γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, ζητώ απ’ όλους σας να μετριάσετε την πίεση απέναντί της, δεδομένου ότι έχει να διαχειριστεί πολλά στην όλη ιστορία.

Θα φροντίσω να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά το συντομότερο δυνατόν, όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα, επιτρέποντάς μου να σας συναντήσω και να σας αγκαλιάσω πιο ήρεμα.

Αυτήν τη στιγμή υπόκειμαι δικαιολογημένα στους αυστηρούς κανόνες των «ειδικών πτερύγων» του Κέντρου Ορθοπεδικών Τραυμάτων (CTO), νοσοκομείου του Τορίνου, ως εκ τούτου τηρούνται αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά τις επισκέψεις, που φυλάσσονται για τους συγγενείς και τους στενότερους φίλους.

Αίτημά μου είναι αυτό το γράμμα να μπορέσει να κυκλοφορήσει μεταξύ όλων των διαφορετικών δομών που παρακολουθούν την πορεία της κατάστασής μου, ελπίζοντας όμως πως δε θα γίνει αντικείμενο μιντιακών εικασιών. Θα χαρώ να λάβω τα νέα και τις επαφές σας, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα απαντήσω σε όλους κι όλες σας σύντομα.

Η διεύθυνση στην οποία μπορείτε να μου γράφετε είναι: Frazione Cels Ruinas 27 – 10050 Exilles (TO), Italia/Ιταλία

Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, 21-3/2012
Δύναμη και χαρά σε όλους.
Λούκα Αμπά

πηγή: notav.info

Σύνθημα απ’ τα οδοφράγματα της Βαλ ντι Σούζα, το οποίο φωνάχτηκε ανά την Ιταλία:

Μαζί πάμε, μαζί γυρνάμε, και στο Κιομόντε, όπως στην Αθήνα, είμαστε μαύρο μπλοκ όλοι· μπάτσε, θα πρέπει να φοβάσαι, φτάνουν οι ΝΟ ΤAV στο εργοτάξιο όπου θα ’σαι. Ατένε… Ατένε…

Δύναμη, Λούκα! Δύναμη, NO TAV!