Βίνια ντελ Μαρ, Χιλή: Αναρχικός πυροβολήθηκε από την αστυνομία

Το απόγευμα της 30ής Μάρτη ο αδερφός μας βρισκόταν σε ένα ίντερνετ καφέ ενημερώνοντας τη σελίδα μας στο Διαδίκτυο, κι αφού τελείωσε, βγήκε από το ίντερνετ καφέ πέφτοντας πάνω σε ένα περιστατικό κλοπής, κατά τη διάρκεια του οποίου ένα άτομο βούτηξε από μια ηλικιωμένη κυρία το πορτοφόλι της και η αστυνομία ξαμολήθηκε για να τον πιάσει. Μιας και τα γουρούνια κουράζονται με το παραμικρό, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το υπηρεσιακό τους όπλο και πυροβόλησαν μια φορά, πετυχαίνοντας τον αναρχικό αδερφό μας «Μπενγκάλας» από απόσταση μόλις 9 μέτρων.

Η σφαίρα τρύπησε το στήθος του βγαίνοντας από την πλάτη* και ο σύντροφός μας, χωρίς χρόνο να αντιδράσει, έπεσε στα γόνατα αφήνοντας μια λίμνη αίματος γύρω του. Χάρη στην παρέμβαση ανώνυμου κόσμου που ήταν παρών σταμάτησε η αιμορραγία και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ώσπου καλέστηκε ασθενοφόρο. Ο κόσμος εμπόδισε τους ένστολους να πλησιάσουν το σώμα του αδερφού μας, ώστε να μην μπορέσουν να αφαιρέσουν καμία απόδειξη ούτε να παραποιήσουν κάτι στο σημείο. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βίνια ντελ Μαρ και μέχρι στιγμής δεν έχει επανακτήσει τις αισθήσεις του.

Πριν από λιγότερο από μισό χρόνο, ένα άλλο μέλος της Συλλογικότητας Αναρχική Αλληλεγγύη (Colectivo Solidaridad Anarquista) δολοφονήθηκε από ομάδα νεοναζί και μέχρι στιγμής οι δράστες συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι συμπτωματικό, μιας και άλλα μέλη της συλλογικότητας είχαν λάβει απειλητικά κείμενα ή ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα. Από τη συλλογικότητά μας θέλουμε να πούμε ότι δεν πρόκειται ούτε να το βουλώσουμε ούτε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που θεωρούμε δίκαιο, και ότι ο σύντροφος «Μπενγκάλας» θα αναρρώσει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αξίες του και τα ιδανικά του.

Μόλις έχουμε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τον αδερφό μας, θα σας ενημερώσουμε.

Colectivo Solidaridad Anarquista

Σημείωση: Σύμφωνα με ανακοίνωση στενών συντρόφων τού Μπενγκάλας (το παρατσούκλι σημαίνει «πυροτέχνημα») κι ενός ατόμου που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, ο ίδιος έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και είναι σε θέση να επικοινωνήσει. Η ζωή του δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αλλά η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή. Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, πυροβολήθηκε πισώπλατα και όχι στο στήθος (κι όχι επειδή αστόχησε ο μπάτσος ή συμπτωματικά, όπως ήταν η αρχική εντύπωση).