Νέα Ορεστιάδα: Ενάντια στο τείχος-«φράχτη» του Έβρου

«Αυτή η κοινωνία καλείται να πληρώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το φράχτη του Έβρου, ενώ τα χωριά του πνίγονται από τις πλημμύρες, που για την αντιμετώπισή τους δε δίνεται δεκάρα.

Τα τείχη του αίσχους από τσιμέντο και συρματοπλέγματα, που χωρίζουν τους ανθρώπους για πολιτικές σκοπιμότητες, είναι πολλά. Η αξιοπρέπειά μας δε σηκώνει κι άλλα.

Δεν κληρονομήσαμε “λεπιδοφόρα συρματοπλέγματα” και “φράχτες-ανοιχτά νεκροταφεία”, και δε θέλουμε να κληροδοτήσουμε τίποτα τέτοιο στα παιδιά μας.

Η ευθύνη να σταματήσουμε το τείχος της βαρβαρότητας στον Έβρο είναι μεγάλη. Αν είναι θέμα Αρχών το χτίσιμο του φράχτη, είναι θέμα Αξιών να τον σταματήσουμε!»

Πρόσφατη σχετική σύμβαση (19 Γενάρη) όρισε την έναρξη εργασιών της κατασκευής του δολοφονικού «φράχτη» για τον Απρίλη του 2012 στην περιοχή Νέα Βύσσα του νομού Έβρου, στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Έτσι εξήγγειλε το υπουργείο δημοσίας τάξης (ή «προστασίας του πολίτη») πως θ’ αποτρέψει τη διέλευση «μη νόμιμων μεταναστών», παράλληλα με τις εκτεταμένες «σκούπες», κακοποιήσεις και δολοφονίες που διαπράττει τελευταία σε διάφορες περιοχές της χώρας, με το κέντρο της Αθήνας να είναι μία απ’ τις εστίες των κατασταλτικών επιχειρήσεων.

Ήδη απ’ τις αρχές Φλεβάρη, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με τις ξένες δυνάμεις της FRONTEX και της ντόπιας στρατιωτικής ηγεσίας, ο υπουργός κι ο υφυπουργός των μπάτσων κορδώθηκαν μπροστά στις μιντιακές κάμερες και εγκαινίασαν το επιχειρησιακό κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα, κηρύσσοντας και τυπικά την έναρξη εργασιών του τείχους του αίσχους στο χερσαίο τμήμα της μεθορίου, αλλά προβλέποντας επίσης την εγκατάσταση περισσότερων στρατοπέδων κράτησης κι εξόντωσης μεταναστών/προσφύγων.

Εδώ υπάρχει μια αγγλική λίστα απ’ τον Φλεβάρη του 2012, που πέρα από «στατιστικά» αποτυπώνει μέρος της φρικαλεότητας της σύγχρονης μεταναστευτικής συνθήκης, απαριθμώντας τους θανάτους ανθρώπων (μονάχα όσους έχουν καταγραφεί) στο πέρασμά τους προς την Ευρώπη-Φρούριο.

ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

συγκέντρωση/δράσεις
ενάντια στο «φράχτη» του Έβρου

την Τετάρτη, 11 Απρίλη 2012, στις 7μ.μ.
στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας