Βόλος: Άμεση αντιναζιστική δράση ενάντια σε καθάρματα της Χρυσής Αυγής

Το μεσημέρι της Κυριακής, 8 Απρίλη, κατά τις 14.00, μία ομάδα περίπου 25 νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να κάνει προπαγανδιστική προεκλογική παρέμβαση στην περιοχή της Παραλίας Βόλου. Εκτιμάται ότι σε αυτή την απόπειρα οι περισσότεροι από την ομάδα των χρυσαυγιτών ήταν από τις γύρω περιοχές και όχι από την πόλη του Βόλου. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, περίπου 50 σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και συγκρούστηκαν μετωπικά μαζί τους. Μετά από την ολιγόλεπτη συμπλοκή, η ομάδα των ναζήδων (ανάμεσα στους οποίους ήταν τουλάχιστον και ο ένας από τους υποψήφιους βουλευτές τους στον νομό Μαγνησίας) κατέφυγε σε κοντινή καφετέρια για να γλυτώσει.

Οι σύντροφοι συγκεντρώθηκαν έξω από την καφετέρια φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, αλλά δεδομένου του σημαντικού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων που είχαν φτάσει στο σημείο για να προστατεύσουν τους ναζήδες (4 μηχανές ΔΙΑΣ, 5-6 λιμενόμπατσοι, και 3 περιπολικά), αποφάσισαν να μην επιτεθούν εκ νέου. Τα πατριωτάκια φυγαδεύτηκαν τελικά από την καφετέρια με τη βοήθεια των ένστολων συνεργών τους και απ’ ό,τι φαίνεται δεν συνέχισαν την εμετική προπαγάνδα τους, τουλάχιστον για τώρα, στους δρόμους της πόλης.

Ομάδες συντρόφων συνέχισαν τις αντιφασιστικές περιπολίες μέχρι το απόγευμα και παραμένουν σε επαγρύπνηση. Νωρίτερα, οι αντιδράσεις αρκετού κόσμου ήταν θετικές απέναντι στην άμεση αντιναζιστική κινητοποίηση, με κάποιους να παροτρύνουν δημόσια στον ξυλοδαρμό και στην εκδίωξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.