Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Εμπρηστικές επιθέσεις από τους Φίλους της Γης (Φλεβάρης & Μάρτης 2012)

Εμπρηστική επίθεση σε περιπολικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αργεντινής έξω από το 23ο αστυνομικό τμήμα

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι βασανίζουν κρατουμένους στις φυλακές, ούτε αποτελεί έκπληξη ότι διαδίδουν την ιδέα πως μια «επίπτωση» πάνω στη Γη είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να ζούμε συνδεδεμένοι σ’ ένα κινητό, κι από τη στιγμή που «ο κόσμος» χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές, πρέπει να είναι υπέρ της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, που –όπως μας «ενημερώνουν»– δε μολύνει, αλλά παράγει μια απαραίτητη «επίπτωση» πάνω στη Γη προς όφελος της κοινωνίας.

Για λόγους σαν κι αυτούς, απαξιώνουμε τις σχέσεις που παγιώνουν το στάτους κβο, ακόμα και τις σχέσεις μικρής κλίμακας, που κλειδώνονται μέσα σε ένα σπίτι που αποκαλείται οικογένεια, και περιστασιακά διευρύνεται για να γιορτάσει, όπως στο καρναβάλι, σε μια υποκριτική παράδοση που θέλει τους δρόμους να ανήκουν στον «κόσμο», ενώ όταν δεν υπάρχουν αφορμές για να βγουν οι άνθρωποι μαζικά στους δρόμους λέγεται πως οι ίδιοι δρόμοι δεν είναι κτήμα κανενός, δεν ανήκουν σε κανέναν, κι απαιτούν ασφάλεια από την αστυνομία.

Τι είναι αυτό που γιορτάζουν;

Μπροστά στη μιζέρια της γνώσης ότι οι δρόμοι είναι πιο ελεγχόμενοι απ’ ό,τι μπορούν να αντιληφθούν, τα λένε όλα ανάποδα. Ποιος έχει τον έλεγχο των δρόμων; Η αστυνομία. Και όπου κάτι τους διαφεύγει, εμφανίζεται κάποιος φιλόδοξος που θέλει να παίξει παράτυπα το ρόλο του μπάτσου. Πρόκειται για την ίδια αστυνομική συμπεριφορά. Αυτός είναι ο τρόπος που ο «κόσμος» προσκολλάται στην εμπορική του μιζέρια για να σιγουρευτεί ότι υπάρχει κάτι για να αγωνιστεί, γιατί ούτε μια ιδέα δεν τους κατεβαίνει που να μην είναι κοινότοπη.

Κατά τη 1 η ώρα του Σαββάτου, 4 Φλεβάρη, επιτεθήκαμε με έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε περιπολικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αργεντινής, μπροστά στο 23ο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Με αυτή την ενέργεια ανακοινώνουμε ότι η αστυνομία θα δέχεται επιθέσεις από τους εραστές της ελευθερίας, είτε με φωτιά, είτε με σφαίρες ή με εκρηκτικά.

Οι δικαιολογίες της δράσης των μπάτσων μπορούν να πείσουν μόνο όσους έχουν μυαλά εξημερωμένα, γι’ αυτό καλούμε όσους έχουν ακόμα κάποια αξιοπρέπεια στα σωθικά τους να συνεχίσουν την άμεση επίθεση ενάντια στην εξουσία.

Φίλοι της Γης / Άτυπη Αναρχική Συνομοσπονδία

πηγές: 1, 2

Προκήρυξη για μπαράζ εμπρησμών πολυτελών αμαξιών

Τα κίνητρα που μας καταλογίζουν τα μέσα ελέγχου της σκέψης είναι διατυπωμένα σε καθεμία από τις δημόσιες προκηρύξεις που έχουμε στείλει μέσα από τις ιστοσελίδες του κράτους και του καπιταλισμού, κι επίσης σ’ αυτές που προωθούν την πρακτική της αναρχίας, ονόματι συνολική απελευθέρωση.

Η κοινωνική τάξη των μπουρζουάδων (που όλως τυχαίως είναι οι πιο λευκοί) εδραιώνεται ενεργά πάνω στη Γη, καταστρέφοντας καθετί όμορφο υπάρχει στην υγεία μιας ζωής ανάμεσα σε δέντρα και φυτά, ώστε να μην αφήσει άλλον τρόπο ταξιδιού πέρα από αυτόν που απαιτεί να πηγαίνεις από 50 χλμ. την ώρα και πάνω. Κανείς δε θα μπορέσει να είναι ελεύθερος με αυτόν τον τρόπο, εξαρτημένος ολοένα και περισσότερο από μια τεχνολογία όλο και πιο πολύπλοκη προκειμένου να κάνει συνεχώς το ίδιο, να παράγει και να καταναλώνει για να εκμεταλλεύεται τα πάντα στο μέγιστο, ικανοποιώντας τις έξεις του πολιτισμού.

Η πρότασή μας είναι η καταστροφή των αυτοκινήτων και της ιδιοκτησίας των μπουρζουάδων, χτυπώντας τους στις γειτονιές τους· από το Παλέρμο ως το Βίγια Ντεβότο όλοι τους πιστεύουν και είναι σίγουροι πως τα πάντα μένουν ως έχουν, υπάρχουμε όμως άτομα που μπουχτίσαμε και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την πρωτοβουλία για την επέκταση της καθημερινής εξέγερσης.

Φίλοι της Γης / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

πηγές: 1, 2

Οι μεταφράσεις στα ελληνικά έγιναν από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΣΠΦ/FAI-IRF)

No Comments “Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Εμπρηστικές επιθέσεις από τους Φίλους της Γης (Φλεβάρης & Μάρτης 2012)”