Λα Πας, Βολιβία: Πυρπόληση ενός ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας Βολιβίας

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πυρπόληση ενός ΑΤΜ της Banco Nacional de Bolivia, άλλη μία φορά στην περιοχή του Μιραφλόρες, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 26 Απρίλη.

Αυτή η τράπεζα ανήκει σε έναν από τους πολλούς θεσμούς που χρηματοδοτούν την καταστροφή της γης, της οποίας είμαστε συστατικό κομμάτι.

Απορρίπτουμε την κυβερνητική ιδεολογία, καθώς και αυτήν ορισμένων εναλλακτικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), σύμφωνα με την οποία το «περιβαλλοντικό πρόβλημα» λύνεται κατασκευάζοντας τους αυτοκινητοδρόμους μακριά από τις «προστατευόμενες περιοχές» ή χύνοντας τα τοξικά απόβλητα σε δεξαμενές αποθήκευσης αντί στα ποτάμια. Με άλλα λόγια, προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι κάποιες ελάχιστες προβλέψεις θα ήταν ικανές να περιορίσουν τον αντίκτυπο στην «Πατσαμάμα (Μάνα Γη)», που τόσο υπερασπίζονται.

Την έχουμε γραμμένη την αειφόρο ανάπτυξη, πόσo μάλλον όταν πρόκειται για το λόγο που προτάσσουν μερικοί ηλίθιοι μεταμφιεσμένοι σε προστάτες του πλανήτη, την ίδια στιγμή που λεηλατούν τη γη με τα εξορυκτικά τους πλάνα στ’ ανατολικά, στις αλυκές του οροπεδίου Αλτιπλάνο, αποξηραίνοντας και μολύνοντας χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα με τις υδροηλεκτρικές εταιρείες τους στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Τόσο η αειφόρος ανάπτυξη, όσο και ο πράσινος καπιταλισμός καταδεικνύουν μια απόπειρα ισχυροποίησης της εξουσίας, δείχνοντας να συμμερίζονται τις ανησυχίες για τους μετριοπαθείς σκοπούς ορισμένων ρεφορμιστικών ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο αρκούνται σε μερικές ασήμαντες τροποποιήσεις των καταστροφικών τους έργων, καλμάροντας τους λεγκαλιστές οικολόγους και τους «πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους».

Εμείς δε χάβουμε το παραμύθι και αποφασίζουμε να τηρήσουμε στάση άμεσης σύγκρουσης, αντί για ημίμετρα, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κυριαρχίας, παίρνοντας τα όπλα ενάντια στη σαρωτική αστικοποίηση.

Δράση αλληλεγγύης:
Ένας θερμός χαιρετισμός υψώνεται μέσα από την καπνιά αυτής της δράσης, υπερπηδώντας κοιλάδες, οροπέδια, δάση και θάλασσες, για να φτάσει σε όλους όσοι παραμένουν σε συνεχή πόλεμο, ενόσω βρίσκονται έγκλειστοι στα κελιά του συστήματος.

Υψώνουμε τη γροθιά μαζί με τους φυλακισμένους συντρόφους σε απεργία πείνας στην Ελλάδα. Δύναμη, σύντροφοι Χρήστο Τσάκαλε και Δαμιανέ Μπολάνο!

Δύναμη σε όλους τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου στη Χιλή!

Αγάπη στους συντρόφους Μάρκο Καμένις και Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα.

Κάποια παραστρατημένα Νυκτόφωτα/Unas Noctilucas descarriadas
ΑΑΟ/ΔΕΜ
(FAI/FRI)

στα ισπανικά