Πόλη του Μεξικού: Εμπρηστική επίθεση σε κλούβα γρεναδιέρων

Δεν έχουν άλλη δικαιολογία πέρα από τ’ απλά βραχυκυκλώματα; Μήπως επειδή δράσαμε κάτω από τη μύτη τους και δεν το πήραν πρέφα;

Συντρόφια, τη νύχτα της 23ης Απρίλη πυρπολήσαμε μια αστυνομική κλούβα, απ’ αυτές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά γρεναδιέρων (των αντίστοιχων διμοιριών ΜΑΤ) για να καταστείλουν ταραχές, μπλοκαρίσματα και διαδηλώσεις.

Κατά τις 11.00 το βράδυ τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε μία από τις πολλές κλούβες που ήταν παρκαρισμένες δίπλα από τις φυλακές ανηλίκων, στη συμβολή της λεωφόρου Ομπρέρο Μουντιάλ και της οδού Πετέν, στη γειτονιά Ναρβάρτε στην Πόλη του Μεξικού.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός έκανε άψογα αυτό για το οποίο προοριζόταν. Αν και αρχικός μας στόχος ήταν να πυρπολήσουμε δύο από τις κλούβες, για διάφορους λόγους τοποθετήσαμε μόνο ένα μηχανισμό. Όταν λέμε ότι δράσαμε κάτω απ’ τη μύτη τους, δεν αναφερόμαστε στ’ ότι οι κλούβες ήταν παρκαρισμένες δίπλα από τη φυλακή, αλλά στο γεγονός της παρουσίας ενός περιπολικού με το φάρο αναμμένο και δυο δεσμοφυλάκων με καραμπίνες σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα.

Η επίθεση ενάντια στην αστυνομική ιδιοκτησία δεν είναι μία απάντηση στις «αδικίες» που διαπράττει, μιας και δεν πιστεύουμε στη δικαιοσύνη κάτω από την οποία αξιολογούνται οι κατασταλτικές πράξεις των μπάτσων. Αν τους βάζουμε φωτιά είναι γιατί αποτελεί μια μορφή επίθεσης ενάντια στην ίδια την ύπαρξη της αστυνομίας και των φυλακών.

Ως αναρχικοί δεν μπορούμε να εντάσσουμε τις ενέργειές μας στο πλαίσιο διεκδικήσεων προς υπεράσπιση σκοπών της κοινωνίας των πολιτών ή ασήμαντων μεταρρυθμίσεων επί σημαντικών προβλημάτων, ούτε κάτω από την ομπρέλα απλών αιτημάτων τιμωρίας των Αρχών, οι οποίες κατηγορούνται για κακοδιακυβέρνηση υπό συγκεκριμένες «πολιτικές» και χαρακτηρίζονται ανίκανες ή καταπιεστικές.

Πρέπει να στεκόμαστε πολύ μακριά από «επαναστατικά» συνθήματα που διαιωνίζουν την ύπαρξη των φυλακών του κράτους/Κεφαλαίου. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ολοκληρωτική καταστροφή αυτής και κάθε είδους κοινωνίας των φυλακών.

Αναλαμβάνουμε αυτή την ενέργεια σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό σύντροφο και μαχητή ενάντια στον πολιτισμό Μπράουλιο Ντουράν [Braulio Duran], ο οποίος μια μέρα αποφάσισε να κάνει αυτό το σημαντικό βήμα στον αγώνα και να κάνει τα λόγια του πράξη. Αυτήν τη στιγμή ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος στα μπουντρούμια της πολιτείας του Λεόν, στο Γκουαναχουάτο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το σύντροφο Τορτούγα στη Χιλή και δικαιώνουμε με αυτή την ενέργεια τη μνήμη του αδερφού μας Μαουρί, που έπεσε στη μάχη.

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς συντρόφους που δέχονται την επίθεση του ιταλικού κράτους! Αλληλεγγύη στα φυλακισμένα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στον Επαναστατικό Αγώνα στην Ελλάδα! Αλληλεγγύη στ’ αδέρφια μας στη Χιλή που συνελήφθησαν πρόσφατα για κατοχή εκρηκτικού υλικού (Κάρλα Βερδούγο και Ιβάν Σίλβα)! Επαναστατική αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συντρόφους και όσους καταζητούνται στη Βαρκελώνη!

Είμαστε μαχητές για τη λευτεριά, έχουμε πάρει το δικό μας δρόμο, που είναι δύσκολος κάποιες φορές, αλλά θα τον βαδίσουμε με πεποίθηση και απόλυτη αποφασιστικότητα και δε θα επιτρέψουμε να ηττηθούμε, μιας και στον αγώνα μας ενάντια στο κράτος/Κεφάλαιο δε χωρά ανακωχή με αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν την εξουσία τους.

Όπως λέει και ένα παλιό εξεγερσιακό ακρατικό σύνθημα:
Ούτε διάλογο με την εξουσία ούτε νταραβέρια με το κράτος
και τους θεσμούς του!

Κοινωνικό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα!
Ζήτω η αναρχία!

Διεθνής Συνωμοσία Αλληλεγγύης – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)

πηγή