Λονδίνο: 5 Ιούνη – Διαδήλωση θορύβου έξω από τις αντρικές φυλακές της Αυτής Μεγαλειότητας του Μπρίξτον

Φέτος ειδικά, η πόλη του Λονδίνου έχει κατακλυστεί από δυνάμεις ασφαλείας που διεξάγουν ασκήσεις και λοιπές επιδείξεις κρατικής τρομοκρατίας κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και λόγω του επικείμενου τετραήμερου εορτασμού της βρετανικής μοναρχίας, για τον οποίο η Τρίτη, 5 Ιούνη 2012, προβλέπεται ως μέρα έκτακτης αργίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια μέρα, ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λονδίνου στηρίζει όσους κι όσες είναι στα κελιά, βγάζοντας το ακόλουθο κάλεσμα:

Σε ευχαρίστηση της Αυτής Μεγαλειότητας;*
Γαμώ τη μαλακία!

Θα κάνουμε διαδήλωση θορύβου για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους κρατουμένους των φυλακών της Αυτής Μεγαλειότητας του Μπρίξτον, γιατί ειλικρινά δε γουστάρουμε μία να γιορτάσουμε την 60ή επέτειο της βασίλισσας στο θρόνο, ιδίως μιας βασίλισσας που αντλεί ευχαρίστηση από τη φυλάκιση φίλων, συντρόφων μας κι άλλων συνανθρώπων μας. Τι είδους αρρωστημένο μυαλό αντλεί ευχαρίστηση από τον εγκλεισμό ανθρώπων στη φυλακή; Οι φυλακές καταστρέφουν τους ανθρώπους. Καταστρέφουν οικογένειες, φιλίες, ακόμα και ολόκληρες κοινότητες. Η φυλάκιση ενός ατόμου συνιστά πράξη βίας η οποία δε συνεισφέρει τίποτε πραγματικό ή θετικό, και μονάχα αποκτηνώνει εκείνους που ήδη αγωνίζονται.

Δεν πιστεύουμε πως η φυλακή είναι απάντηση σε οτιδήποτε έχουμε ποτέ διερωτηθεί.

Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στις φυλακές της Αυτής Μεγαλειότητας του Μπρίξτον ότι δεν είναι μόνοι, ότι δεν έχουν ξεχαστεί, ότι η βασίλισσα λιζ και η κυβέρνησή της δεν έχουν καταφέρει να κρύψουν τους φυλακισμένους και τις φυλακισμένες από μας, ότι τους στηρίζουμε, ότι μας καίγεται και μας παρακαίγεται καρφάκι. Θέλουμε να δείξουμε πως η φυλακή είναι έγκλημα.

Γι’ αυτό, συγκεντρωθείτε μαζί μας στις 5 Ιούνη, μία από τις μέρες του «αδαμάντινου ιωβηλαίου της ελισάβετ», για μια διαμαρτυρία θορύβου και εμψύχωσης έξω από το κολαστήριο του Μπρίξτον. Θα συναντηθούμε έξω από το σταθμό μετρό του Μπρίξτον στις 3 μ.μ. για να βαδίσουμε όλοι κι όλες μαζί προς τις φυλακές. Φέρτε μαζί σας πράγματα για να κάνουμε θόρυβο, καθώς και φίλους σας και τη δίκαιη οργή σας.

Διοργάνωση: Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λονδίνου / Διεύθυνση επικοινωνίας: c/o Freedom Bookshop, Angel Alley, 84b Whitechapel High Street, London E17QZ, UK–Ηνωμένο Βασίλειο / Ιστοσελίδα: London ABC

* «Σε ευχαρίστηση της Αυτής Μεγαλειότητας» (Her Majesty’s pleasure) είναι φράση που χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο καταδικάζεται σε φυλάκιση, π.χ. «θα εκτίσεις 20 χρόνια κάθειρξη σε ευχαρίστηση της Αυτής Μεγαλειότητας». Οι φυλακές στο Ηνωμένο Βασίλειο ονομάζονται επισήμως Her Majesty’s Prisons (HMP).

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λονδίνου είναι συλλογικότητα που δρα για τη στήριξη πολιτικών κρατουμένων, φυλακισμένων σε κέντρα κράτησης ή άλλων ανθρώπων που έχουν καταγαμηθεί από το καπιταλιστικό σύστημα. Αν γνωρίζετε άτομα που βρίσκονται έγκλειστα αυτήν τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων τα στοιχεία μπορούν να προστεθούν στη λίστα κρατουμένων, ή θέλετε να ασχοληθείτε με το όλο εγχείρημα, στέλνετε e-mail στ’ αγγλικά εδώ: london_abc@riseup.net