Λα Πας, Βολιβία: Εμπρηστικές επιθέσεις από Κάποια Παραστρατημένα Νυκτόφωτα (ΑΑΟ/ΔΕΜ)

«Να υποχωρήσω; Ούτε καν όταν στο τέλος του δρόμου -χωρίς καμιά διέξοδο σωτηρίας- βρέθηκα μπροστά στο τείχος του θανάτου…»
Σεβερίνο ντι Τζοβάννι

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πυρπόληση ενός ΑΤΜ της τράπεζας Banco Unión στην (καπνισμένη) περιοχή του Μιραφλόρες, μέσω της τοποθέτησης ενός εμπρηστικού μηχανισμού και δύο λίτρα βενζίνας που κατέστησαν το μηχάνημα ανενεργό. Αναλαμβάνουμε επίσης την τοποθέτηση ενός εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού στα Κεντρικά Γραφεία του Σωφρονιστικού Συστήματος (ανθρωποφύλακες), αποτελούμενο από 3 γκαζάκια βουτανίου-προπανίου και ένα λίτρο βενζίνας. Από τη φωτιά προκλήθηκαν φθορές στο μπροστινό τμήμα του ιδρύματος.

Θεωρούμε ότι σε αυτόν τον πόλεμο, η ενεργή και αγωνιστική μνήμη αποτελούν θεμελιώδη λίθο για την επίθεση και την ενδυνάμωση των ιδεών μας.

Χίλιες μέρες έχουν περάσει από τότε που ο σύντροφος Μαουρίσιο Μοράλες δεν είναι πια με την «φυσική» του παρουσία μαζί μας στον αγώνα. Χίλιες μέρες για να μετρηθεί ένας χρόνος που γενικά κυλά στους ρυθμούς του Κεφαλαίου. Αλλά στον πόλεμο που εξαπολύουμε δεν έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή, όπου σε κάθε χαμόγελο ή δάκρυ, σε κάθε δράση, η ανάμνηση του Μάουρι δεν ήταν παρούσα. Και όμως τώρα, αυτή τη νύχτα της δράσης, τα νυκτόφωτα λαμπυρίζουν με πιότερο πάθος και καταστροφική ένταση, με τη συντροφιά του πυρακτωμένου πνεύματος και της πεποίθησης των μαχητών που κάθε μέρα βαδίζουν πλάι μας.

Τούτο το ξημέρωμα δεν ήταν μονάχα τα δικά μας χέρια που «φυτίλιασαν» τη φωτιά της δικαίωσης· χιλιάδες χέρια συντροφεύουν αυτή τη δράση, τα αναρχικά συντρόφια Ζόε, Λάμπρος Φούντας, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Μάουρι, και χιλιάδες ανώνυμοι που σε αυτά εδώ τα χώματα και σε κάθε γωνιά του κόσμου στέκονται όρθιοι και δεν γονατίζουν ποτέ μπροστά στη σύγκρουση με την εξουσία, ως την τελευταία τους πνοή.

Τιμή στο σύντροφο Μαουρίσιο Μοράλες Ντουάρτε.

Κάποια Παραστρατημένα Νυκτόφωτα
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο