Γαλικία: Πορεία ενάντια στις φυλακές της Α Λάμα

Οι φυλακές είναι κέντρα εξόντωσης

Το Σάββατο, 19 Μάη, μια ομάδα 30 αλληλέγγυων βάδισαν την απόσταση που χωρίζει το χωριό Α Λάμα, στην γαλικιακή επαρχία της Ποντεβέδρα, και τις φυλακές που βρομίζουν το τοπωνύμιο για να δείξουν την εναντίωσή τους στον απεχθή καταπιεστικό θεσμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Παρά τις αναχαιτίσεις, τόσο της επίμονης βροχής, όσο και του σημαντικού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδισαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν με αυτοκίνητα τις φυλακές (εξ ου και η μακρά πορεία με τα πόδια), η μικρή αλλά δυναμική αντικατασταλτική ομάδα κατόρθωσε να φτάσει μέχρι την είσοδο, όπου με ξεδιπλωμένα τα πανό φώναξε συνθήματα ενάντια στην κοινωνία των φυλακών και σε αλληλεγγύη με τους έγκλειστους.

Η δράση έληξε λίγο μετά τις 15.00, αλλά όχι προτού οι ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις εξακριβώσουν τα στοιχεία όλων όσων έλαβαν μέρος. Οι αλληλέγγυοι που πορεύτηκαν ως τις φυλακές της Α Λάμα πήραν μια μικρή γεύση της καταστολής στην οποία υπόκεινται καθημερινά όσοι παραμένουν έγκλειστοι στα κολαστήρια των ισπανικών φυλακών.

πηγή: revista abordaxe

No Comments “Γαλικία: Πορεία ενάντια στις φυλακές της Α Λάμα”