Βρυξέλλες: Εκδήλωση-προβολή για τον Επαναστατικό Αγώνα

Την Τρίτη, 29 Μάη, στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί συζήτηση κι εκδήλωση ενημέρωσης για τον Επαναστατικό Αγώνα από τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια [Secours Rouge International], όπου θα προβληθεί βίντεο-συνέντευξη των μελών του Ε.Α. το οποίο δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλη.

Η προβολή θα γίνει στις 20.00 στην αίθουσα Arembert του Pianofabriek, στη διεύθυνση 35 Rue du Fort, περιοχή Saint-Gilles (στάση μετρό Parvis de Saint-Gilles). Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30.

Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας που κυκλοφόρησε για την εκδήλωση:

Συνέντευξη με τον Επαναστατικό Αγώνα, ένα ιδιαίτερο ντοκουμέντο για την Ελλάδα

Στις 5 Σεπτέμβρη 2003, κι ενώ το ελληνικό κράτος υποστήριζε πως είχε τελειώσει μια και καλή με τον ένοπλο αγώνα ύστερα απ’ την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ, μια νέα οργάνωση με το όνομα «Επαναστατικός Αγώνας» επιτίθεται με εκρηκτικά στα δικαστήρια Αθηνών. Επί σειρά ετών ο Επαναστατικός Αγώνας θα πραγματοποιήσει ενέργειες ενάντια στα κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα, μια δράση που θ’ αγγίξει το κορυφαίο της σημείο με την επίθεση με ρουκέτα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ και την καταστροφή του Χρηματιστηρίου Αθηνών με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Στις 10 Μάρτη 2010 ο αναρχικός αγωνιστής Λάμπρος Φούντας, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, δολοφονείται απ’ την αστυνομία κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας. Λίγο μετά, πραγματοποιούνται συλλήψεις αναρχικών αγωνιστών. Τρεις από αυτούς αναλαμβάνουν την ευθύνη της συμμετοχής τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων (αποδιοργάνωση δικαστηρίων, απεργίες δικηγόρων) οι ελληνικές αρχές δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τη δίκη μέσα στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες. Έτσι, οι κατηγορούμενοι του Επαναστατικού Αγώνα αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους (να μην εγκαταλείψουν την Αθήνα κ.ά.) ενώ παράλληλα ξεκινούν οι δικαστικές ακροάσεις.

Στις 28 Απρίλη μια ομάδα αλληλέγγυων που εκπροσωπούσαν τη Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια [Secours Rouge International] συνάντησαν, μεταξύ δύο ακροάσεων, τα δικαζόμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Με αυτή την ευκαιρία, πραγματοποιήθηκε ένα 50λεπτο βίντεο-συνέντευξη στο οποίο η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης μιλούν για την ιστορία της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, καθώς και τις συνθήκες και προοπτικές του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα.

Προβολή του φιλμ
Τρίτη, 29 Μάη, 20.00 [βιβλιοθήκη-πληροφόρηση 18.30]
Αίθουσα Arembert, στο Pianofabriek
35 Rue du Fort, 1060 Saint-Gilles

πηγή: secours rouge

No Comments “Βρυξέλλες: Εκδήλωση-προβολή για τον Επαναστατικό Αγώνα”