Ιταλία: Μερικές ενημερώσεις αναφορικά με την «επιχείρηση ευτολμία»

Το δίκτυο αντιπληροφόρησης Informa-Azione λαμβάνει και μεταδίδει τα εξής:

13 Ιούνη: Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ardire», που τις πρωινές ώρες επέφερε εντάλματα συλλήψεων εναντίον δέκα συντρόφων, θα θέλαμε να αναφέρουμε τις επιδρομές σε σπίτια τριών συντρόφων στη Νάπολη και ενός ακόμη ατόμου στο Σπίνιο Σατουρνία (στη Λατίνα). Οι καραμπινιέροι των μονάδων ROS κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρό δίσκο, στικάκια usb, κινητά τηλέφωνα, μπροσούρες, μηνιαία περιοδικά, φυλλάδια και επιστολές αλληλογραφίας με κρατουμένους στα κελιά. Κατ’ οίκον έρευνες διενεργήθηκαν επίσης εις βάρος δύο συντρόφων στην επαρχία του Λέτσε, κατά τις οποίες η αστυνομία κατέσχεσε γράμματα κι έναν υπολογιστή. Επιπλέον, στη Ρώμη η κατοικία συντρόφου/-ισσας έγινε φύλλο φτερό απ’ τους μπάτσους, που πήραν διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα αρχεία.

Μια αγκαλιά αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια

14 Ιούνη: Απ’ τις πρώτες ενημερώσεις που έχουμε, γνωρίζουμε πως ο Σέρτζιο Μαρία Στεφάνι κρατείται στις φυλακές Ρετζίνα Κοέλι (στη Ρώμη) και η Κάτια Ντι Στέφανο είναι έγκλειστη στις φυλακές Ρεμπίμπια (στη Ρώμη πάλι)· και οι δύο δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν δικηγόρο πριν την ανάκρισή τους εντός καθεστώς προφυλάκισης, η οποία έχει οριστεί για την Παρασκευή (15/6) στη δική τους περίπτωση.

Ο Αλεσσάντρο Σεττεπάνι είναι προφυλακισμένος στις αντρικές φυλακές της Περούτζια, και σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως θα βρεθεί με δικηγόρο.

Η Πάολα Φραντσέσκα Ιότζι βρίσκεται επίσης στις φυλακές της Περούτζια, ενώ η Τζιούλια Μαρτσιάλε κρατείται σε φυλακές του Τέραμο.

Όλοι κι όλες βρίσκονται σε καθεστώς απομόνωσης και δεν τους επιτρέπεται αλληλογραφία.

Αλληλεγγύη σε όσους κι όσες έχουν υποστεί συλλήψεις, καθώς και εισαγγελικές και κατ’ οίκον έρευνες

Νέα ενημέρωση (14/6): Στις φυλακές της Περούτζια, ο Αλεσσάντρο και η Πάολα έχουν ήδη περάσει από προανάκριση, είδαν τους δικηγόρους τους και πλέον μπορούν να λαμβάνουν επιστολές. Αυτή είναι η τωρινή τους διεύθυνση: Alessandro Settepani & Paola Francesca Iozzi, casa circondariale Capanne, via Pievaiola 252, 06132 Perugia, Italia/Ιταλία.

Ο Σέρτζιο και η Κάτια, που βρίσκονται στις φυλακές Ρετζίνα Κοέλι και Ρεμπίμπια αντίστοιχα, θα περάσουν από προανάκριση αύριο (15/6), όταν θα συναντηθούν και με συνήγορο· στο μεταξύ, δεν τους επιτρέπεται αλληλογραφία. Επίσης η Τζούλια, έγκλειστη στο Τέραμο, δεν έχει περάσει ακόμη την ίδια προανακριτική διαδικασία.

Όλοι κι όλες βρίσκονται σε πτέρυγες απομόνωσης. Θ’ ακολουθήσουν ενημερώσεις.

Aracnide/Αραχνοειδές – Μπάνκα αλληλεγγύης κατά της καταστολής
Επικοινωνείτε με την ομάδα στο aracnide@autistici.org
εφόσον έχετε περισσότερες εξακριβωμένες πληροφορίες.

Όλες οι διευθύνσεις φυλακών – λοιπές ενημερώσεις (στ’ αγγλικά) εδώ

βλ. και tag του feartosleep