Ιταλία, αντιτρομοκρατική «επιχείρηση ευτολμία»: Συλλήψεις και επιδρομές σε σπίτια αναρχικών

προηγούμενη σχετική ενημέρωση εδώ

Στις 4 τα ξημερώματα της 13ης Ιούνη 2012 οι καραμπινιέροι της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων [Raggruppamento Operativo Speciale, ROS] έκαναν επιδρομές σε περίπου 40 σπίτια, εκτελώντας την επονομαζόμενη κατασταλτική επιχείρηση «ευτολμία» [operazione ardire] εναντίον ατόμων του αναρχικού κινήματος, η οποία διατάχτηκε από τη Μανουέλα Κόμοντι [Manuela Comodi], εισαγγελέα της Περούτζια. Σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα, βγήκαν συνολικά 10 εντάλματα συλλήψεων –οκτώ εκδόθηκαν εντός Ιταλίας, ένα στάλθηκε στη Γερμανία και ένα στάλθηκε στην Ελβετία– και 24 ύποπτοι τέθηκαν υπό εισαγγελική έρευνα. Ο ιταλικός αστικός Τύπος δεν παρέλειψε να συνδέσει τους συλληφθέντες με «την αναρχοεξεγερτική FAI/FRI».

Τα οκτώ συντρόφια, που συνελήφθησαν σε Πίζα, Ρώμη, Περούτζια, Γένοβα, Τέρνι κι έχουν προφυλακιστεί, είναι οι Στέφανο Γκαμπριέλε Φόσκο, Ελίζα Ντι Μπερνάρντο, Αλεσσάντρο Σεττεπάνι, Σέρτζιο Μαρία Στεφάνι, Κάτια Ντι Στέφανο, Τζουζέππε Λο Τούρκο, Πάολα Φραντσέσκα Ιότζι και Τζιούλια Μαρτσιάλε [Stefano Gabriele Fosco, Elisa Di Bernardo, Alessandro Settepani, Sergio Maria Stefani, Katia Di Stefano, Giuseppe Lo Turco, Paola Francesca Iozzi, Giulia Marziale].

Ως προς τη Γερμανία και την Ελβετία, τα προληπτικά μέτρα φυλάκισης διατάχτηκαν εις βάρος δύο αναρχικών που έχουν ήδη απαχθεί από το κράτος εδώ και χρόνια, δηλαδή εναντίον του Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα [Gabriel Pombo Da Silva] και του Μάρκο Καμένις [Marco Camenisch].

Ανάμεσα στα ονόματα των υπό έρευνα υπόπτων συγκαταλέγονται ορισμένα φυλακισμένα συντρόφια που διώκονται για την υπόθεση της ΣΠΦ στην Ελλάδα.

Το δίκτυο αντιπληροφόρησης Informa-Azione προσπαθεί να δημοσιεύσει τις διευθύνσεις των ιταλικών φυλακών όπου έχουν οδηγηθεί οι οκτώ, καλώντας όποιον κι όποια έχει σχετικές πληροφορίες να επικοινωνήσει μαζί τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ανεξάρτητο Radio Azione, ενδέχεται να έχουν γίνει κατ’ οίκον έρευνες κι εναντίον τριών συντρόφων στη Νάπολη.

Ανάμεσα στα σπίτια στα οποία μπούκαραν οι μπάτσοι –σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, σε αναζήτηση εκρηκτικών υλών, καθώς και ηλεκτρονικών αρχείων και γραπτών ντοκουμέντων– ήταν και η κατοικία ενός μέλους της διαχείρισης του Informa-Azione· πέρα από άλλα κατασχεθέντα αντικείμενα, η αστυνομία άρπαξε τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε για την ανανέωση της ιστοσελίδας. Επίσης, έγιναν επιδρομές στα σπίτια όπου διέμεναν τα συντρόφια του Culmine (που έχουν τώρα συλληφθεί) και του ParoleArmate (ένα μέλος τους έχει συλληφθεί, το άλλο μέλος τους έχει τεθεί υπό εισαγγελική έρευνα).

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ PAROLE ARMATE

Το χάος είναι προ των πυλών… (σχετικά με την επιχείρηση «ardire»)

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται.

Στο πλαίσιο μιας μεγα-επιχείρησης (της «επιχείρησης ευτολμίας»… μα τι σκατά όνομα είν’ αυτό;) εναντίον αναρχικών και εμπρηστών της κοινωνικής ειρήνης, στις 4 τη νύχτα της 12ης προς 13η Ιούνη εισέβαλαν στο σπίτι μου δυνάμεις της ROS από την Περούτζια και την Μπολόνια, με τη συνδρομή μερικών τοπικών καραμπινιέρων (σε αντίθεση με την τελευταία επιδρομή τους, αυτήν τη φορά δε βρήκανε τίποτα). Έψαχναν για τα ίδια πράγματα που γύρευαν την άλλη φορά: κομπιούτερ, εκρηκτικές ύλες, κ.λπ.

Ωστόσο, μου επιφύλασσαν μια χαριτωμένη έκπληξη: οι ένστολοι κύριοι, υπό τις εντολές της ως περιβόητης καλόγριας Μ. Κόμοντι, με ενημέρωσαν ότι τελώ πλέον υπό έρευνα βάσει του συνήθους άρθρου 270bis του ιταλικού ποινικού κώδικα.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι, παρ’ ότι το κράτος προς το παρόν μού διόρισε συνήγορο, σκοπεύω να αρνηθώ κάθε νομική υπεράσπιση επειδή δεν αναγνωρίζω καμία εξουσία, είτε δικονομική είτε άλλη.

Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι, ως ατομικότητα σε πόλεμο με την κοινωνία, στηρίζω την πρακτική της άμεσης δράσης, κι επομένως, στηρίζω τις πράξεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI).

Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα κλασικό πογκρόμ σε μεγαλειώδες στυλ που, μεταξύ άλλων, έθεσε μια ντουζίνα αναρχικών σε προφυλάκιση και περισσότερα από είκοσι άτομα υπό εισαγγελική έρευνα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συντρόφων της ΣΠΦ· όμως είναι πολύ νωρίς για να έχει κανείς μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης.

Τι να πει κανείς; Περιττεύει να τονιστεί πως, όσα χρόνια φυλακής κι αν μας ρίξουν για να μας θάψουν, η φωτιά που κουβαλάμε μέσα μας είναι ασυγκράτητη πια.

Επεκτείνεται, αγριεμένη, και συναντά τις φλόγες των στενών μας συντρόφων παντού, αυτών που σ’ έναν κόσμο σαν κι αυτόν αποδέχονται μία και μοναδική στάση: αυτήν της επίθεσης.

Αυτά τα υπέροχα συντρόφια, που το μίσος τους καίει σαν το φέγγος χιλίων ήλιων στον ουρανό, είναι τα φιλικά πρόσωπα και τ’ αδέλφια με τα οποία μοιραζόμαστε οργή και οδύνη, δάκρυα και χαμόγελα, αμφιβολίες και πάθη που ζυγίζουν σαν πελώριοι βράχοι και σφυρίζουν σαν μολύβι· είναι τ’ άτομα εκείνα που απειλούν την κοινωνία, τους νόμους και τους συνηγόρους της με την ίδια τους την ύπαρξη· είναι εκείνοι οι αδάμαστοι εξεγερμένοι που φωτίζουν τις νύχτες και βάφουν τις πόλεις με χρώματα καταστροφής και ανταρσίας.

Ακόμα και πίσω απ’ τα κάγκελα των φυλακών ή μες στα δικαστήρια, τα βλέμματά τους, τα λόγια τους κι οι σκέψεις τους είναι επικίνδυνα όπλα και γίνονται ακονισμένες λίμες για την απόδραση, παρόλο που δικαστές και εισαγγελείς επιχειρούν να καταπνίξουν κάθε αχτίδα ατομικής δύναμης εντός τους.

Μα αυτά τ’ ανθρώπινα απόβλητα δεν μπορούν ν’ αναχαιτίσουν την εικονοκλαστική μανία, που εξαπλώνεται σαν ιός.

Είμαστε η μόλυνση… και δεν υπάρχει θεραπεία. Μήτε για τους «αφέντες» μήτε για τους «υποτακτικούς».

Το χάος είναι προ των πυλών…

Μια γιγάντια, πυρακτωμένη, συνένοχη αγκαλιά της φωτιάς σ’ εσάς, συντρόφια.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο ΒΡΥΧΗΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙΩΝ ΑΣ ΣΚΙΣΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Τόμο, 13 Ιούνη 2012, dal mio Nulla
… από το δικό μου Τίποτα.

πηγές: informa-azione, parolearmate, feartosleep

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ