Αθήνα: Εμπρηστικά νέα από τη Συνέλευση αλληλεγγύης στην Ε.Ο. ΣΠΦ και σε όσους/όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση

Στρατοδικείο Κορυδαλλού, 8 Ιούνη 2012: Δεύτερη δίκη «υπόθεσης Χαλανδρίου» εναντίον τεσσάρων μελών της Ε.Ο. ΣΠΦ

Δεκαπέντε λεπτά κράτησε η σημερινή συνεδρίαση του στρατοδικείου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι σύντροφοι Δαμιανός Μπολάνο, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος αποχώρησαν για δεύτερη φορά από τη διαδικασία, εμμένοντας στις δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, όπου και είχαν κάνει ξεκάθαρο πως, όσο η συντρόφισσά τους Όλγα Οικονομίδου βρίσκεται κλειδωμένη στην απομόνωση στα κολαστήρια των Διαβατών, οι ίδιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης θα αποχωρούν από τη διαδικασία, απαιτώντας να μην πραγματοποιηθεί καν. Το ίδιο έκανε ήδη ο Χάρης Χατζημιχελάκης, ο οποίος ως μάρτυρας έστειλε γραπτή δήλωση πως δεν πρόκειται να καταθέσει όσο η Όλγα Οικονομίδου συνεχίζει να κρατείται στην απομόνωση.

Να τονίσουμε ότι η Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/FAI-IRF, βρίσκεται σε κελί απομόνωσης στα Διαβατά από τις 4 Μάη επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί στον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που απαιτούσαν οι ανθρωποφύλακες για να τη βάλουν μαζί με το γενικό πληθυσμό της φυλακής. Η μεταγωγή της συντρόφισσας στις φυλακές Διαβατών έγινε μετά από πειθαρχική μεταγωγή από τις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας λόγω ξυλοδαρμού μιας άλλης κρατούμενης-ρουφιάνας της εκεί υπηρεσίας των φυλακών. Περισσότερο από ένα μήνα μετά, της επιβάλλουν συνεχόμενες ποινές και 10ήμερα στην απομόνωση για το ίδιο «παράπτωμα», σε μία προσπάθεια να κάμψουν τις αντιστάσεις της – προσπάθεια που παραμένει άκαρπη. Με την άκαμπτη στάση της, έχει καταφέρει να καλύπτει με σεντόνι την κάμερα που βρίσκεται στο κελί της.

Γκάζι, 10 Ιουνίου 2012: Παρέμβαση σε εμπορευματική συναυλία, σε αλληλεγγύη με τη φυλακισμένη επαναστάτρια Όλγα Οικονομίδου, που βρίσκεται άνω των 39 ημερών σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές Διαβατών

Παρέμβαση στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Όλγα Οικονομίδου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 10 Ιούνη, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Περίπου 40 σύντροφοι/συντρόφισσες μαζευτήκαμε από τις 8 το βράδυ έξω από το χώρο της συναυλίας, όπου μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, και αυτό της ίδιας της συντρόφισσας. Γύρω στις 10 έγινε παρέμβαση και διεκόπη η συναυλία για να διαβαστεί από το μικρόφωνο το παρακάτω κείμενο:

«Η Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βρίσκεται από τις 4 Μάη στην απομόνωση των γυναικείων φυλακών στα Διαβατά, παρακολουθούμενη 24 ώρες το 24ωρο από κάμερα που βρίσκεται μέσα στο κελί της. Ο λόγος είναι η άρνηση του σωματικού ελέγχου: παρ’ όλα τα μηχανήματα ελέγχου σε όλες τις φυλακές, απαιτείται από τους νεοεισερχόμενους κρατουμένους να βγάζουν τα ρούχα τους (στις κρατούμενες απαιτείται να υποστούν και κολπικό έλεγχο), μια διαδικασία που σκοπό έχει να κάμψει την αξιοπρέπειά τους και που τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αρνούνται κάθε φορά.

Η στάση των ανθρωποφυλάκων βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εντολές των μπάτσων και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Από κοινού κάνουν προσπάθειες να λυγίσουν τους αγωνιζόμενους κρατουμένους με κάθε τρόπο, ακόμα και όταν ο σωφρονιστικός τους κώδικας δεν το επιτρέπει (η παραμονή κάποιου κρατούμενου σε καθεστώς απομόνωσης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 10 συνεχόμενες μέρες)· προσπάθειες που εμφανώς πέφτουν στο κενό.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά, η Όλγα παραμένει στην απομόνωση, κι ύστερα από τη δική της ανυποχώρητη στάση, έχει καταφέρει να καλύπτει την κάμερα που βρίσκεται στο κελί της».

Βίντεο εδώπανό αλληλεγγύης που σηκώθηκε και σ’ αυτή την παρέμβαση
Περισσότερες ενημερώσεις εδώ

Κάτω τα χέρια από τη συντρόφισσα Όλγα Οικονομίδου!

Αλληλεγγύη στα μέλη της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε όσους/όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

No Comments “Αθήνα: Εμπρηστικά νέα από τη Συνέλευση αλληλεγγύης στην Ε.Ο. ΣΠΦ και σε όσους/όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση”