Σηάτλ, ΗΠΑ: Ανταπόκριση απ’ την πορεία-πάρτι δρόμου Queers Fucking Queers

Σκηνές από την αντικατασταλτική διαδήλωση QFQ της 29ης Ιούνη

Χθες τ’ απόγευμα, 29 Ιούνη, περίπου 100 άτομα μαζευτήκαμε έξω από το Κεντρικό Κοινοτικό Κολέγιο του Σηάτλ (SCCC) στην περιοχή του Κάπιτολ Χιλ για να κάνουμε ένα κουίρ χορευτικό πάρτι δρόμου, καθώς και πορεία αλληλεγγύης.

Η δράση καλέστηκε ως απάντηση στην καταστολή, στην επίθεση (σχετικά βίντεο i, ii) και στη σύλληψη 6 συντρόφων το περασμένο Σαββατοκύριακο (από τους οποίους ο ένας απαλλάχθηκε, ενώ οι άλλοι πέντε διώκονται κι αναμένουν δικαστήριο), κατά τη διάρκεια του Pride στο 4ο ετήσιο QFQ αντικαπιταλιστικό, αντιαφομοιωτικό πάρτι δρόμου.

Απ’ όσους κι όσες βρεθήκαμε στην προσυγκέντρωση, στην πλατεία, πολλοί/-ές είχαμε ντυθεί απ’ την κορφή ως τα νύχια με ροζ και μαύρα ρούχα ή κρατούσαμε ροζ και μαύρες σημαίες. Η μουσική τα ’σπαγε από ένα μικρό ηχοσύστημα, και ο κόσμος εναλλασσόταν στο μικρόφωνο. Το συνολικό συναίσθημα εκφράστηκε περίπου μ’ αυτά τα λόγια: «Αν αγγίξετε ή τα βάλετε μ’ έναν ή μία από μας, τότε θα έχετε να κάνετε με όλους κι όλες εμάς».

Η αστυνομία εμφανίστηκε νευρωτική και κατά κοινή ομολογία υπερεξοπλισμένη, χτίζοντας ένα φρούριο γύρω απ’ το Ηστ Πρήσινκτ (ανατολικό αστυνομικό τμήμα του Σηάτλ) και κατεβάζοντας από άλογα μέχρι την ομάδα SWAT (αντίστοιχη μονάδα της ΕΚΑΜ).
Η πορεία κύλησε χωρίς κάποιο ζόρικο περιστατικό. Ο κόσμος προτίμησε πρωτίστως να διαμαρτυρηθεί βρίζοντας στεγνά τους μπάτσους και χορεύοντας μπροστά στη μούρη τους, σε ένδειξη περιφρόνησης και πλήρους αδιαφορίας απέναντι στο αστυνομικό θέαμα.

Η κομπανία Midnight Jack (τα ίδια αυτόκλητα μπατσόσκυλα, μεταμφιεσμένα σε υπερήρωες, που είχαν επιτεθεί ακόμα και με σπρέι πιπεριού εναντίον διαδηλωτών την Πρωτομαγιά), σε μια πράξη καθαρής ηλιθιότητας και αλαζονείας, έκανε την εμφάνισή της προς στο τέλος της νύχτας, προσχώρησε στη γραμμή της αστυνομίας και έφαγε περισσότερο γιούχα και κράξιμο απ’ όσο έφαγε η ίδια η μπατσαρία.

Διαδηλωτές διώχνουν τους «υπερήρωες» του Σηάτλ απ’ την πορεία

Παρόλο που η νύχτα ήταν ήσυχη, ήταν πηγή χαράς για πολλούς/-ές και ένα συλλογικό αίσθημα για κάποιους/-ες πως οι άνθρωποι όντως νοιάζονται για τα κοντινά τους συντρόφια, που υπέστησαν επίθεση και σύλληψη το προηγούμενο Σαββατόβραδο, και πως έχουν τη θέληση να μαζευτούν για να κατέβουν στους δρόμους και να το εκφράσουν αυτό, έστω και με μια μικρή χειρονομία όπως το να χορέψουμε έξω στο δρόμο.

Ρίξτε όλες τις κατηγορίες! Ενάντια στη συναφομοίωση του αγώνα!

Το Στόουνγουολ ήταν εξέγερση, κι ορισμένα άτομα
είμαστε ακόμη περήφανα γι’ αυτό!

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

«Τα πάντα είναι εφικτά», πανό του ροζ μπλοκ την Πρωτομαγιά στο Σηάτλ, όπου ένα απ’ τα συνθήματα των αναρχοκουίρ διαδηλωτών ήταν «Είμαστε εδώ, είμαστε κουίρ, είμαστε μονόκεροι, θα σας γαμήσουμε»

πηγές: anarchistnews, pugetsoundanarchists