Ιταλία: Κάλεσμα για διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης στους καταδικασθέντες για τις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Γένοβα το 2001

Η αφίσα γράφει:

Καταστροφή και λεηλασία είναι αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα.

Γένοβα 2001, G8. Ξέσπασε η εξέγερση. Η βιτρίνα των κυριάρχων του κόσμου έγινε θρύψαλα. Το μόνο για το οποίο μετανιώνουμε: που κάναμε πολύ λίγα.

13 Ιούλη 2012 – Ρώμη: Συγκέντρωση πλάι στο εφετείο σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια που δικάζονται και κινδυνεύουν με δεκάδες έτη φυλάκισης.

Στις 13 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρώμης η τελευταία εκδίκαση ενάντια σε 10 απ’ τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είχαν καταδικαστεί σε πρωτόδικο βαθμό για συμμετοχή στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη Γένοβα, τον Ιούλη 2001, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της «Ομάδας των Οκτώ» (G8).

Οι διωκόμενοι/-ες καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές από το Δικαστήριο της Γένοβας, από 10 έως 15 έτη φυλάκισης, και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν οι ποινές αυτές εκτελέσιμες.

Οι δέκα χρησιμεύουν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι: μέσω αυτών, το κράτος θέλει να επιτεθεί στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν βγει στους δρόμους εκείνες τις μέρες και κυρίως σ’ όσους συντέλεσαν στο ξέσπασμα της εξέγερσης ενάντια στην αλαζονεία των ισχυρών. Δε θ’ αποδεχτούμε τ’ αντίποινα του κράτους· ένα χτύπημα ενάντια σ’ αυτά τα συντρόφια σημαίνει την έναρξη μιας δριμείας επίθεσης ενάντια σε όλο το κίνημα.

Στο μεταξύ, οι υπαίτιοι των αδιάκριτων σφαγών, της επιδρομής στο σχολείο Ντιάζ, των βασανιστηρίων στο Μπολτσανέτο και της δολοφονίας του Κάρλο Τζουλιάνι κοιμούνται ήσυχοι κι ανταμείβονται για όσες επιχειρήσεις «ήπιου» σφαγείου έχουν εξαπολύσει.

Πιστεύουμε πως είναι καθήκον μας να εκφράσουμε αλληλεγγύη στα καταδικασμένα συντρόφια, να καταγγείλουμε και ν’ απορρίψουμε αυτή την κατασταλτική μεθόδευση, να δικαιώσουμε τις μέρες της Γένοβας.

Πιστεύουμε επίσης πως, σ’ αυτή την περίοδο των βίαιων επιθέσεων του καπιταλιστικού συστήματος ενάντια στους εκμεταλλευόμενους, είναι σημαντικό να αντιταχθούμε στην ποινικοποίηση όλων αυτών των αγώνων που ξεφεύγουν από τα στεγανά του επιτρεπτού… Ποινικοποίηση που, ακόμη, περνά από τις βαριές καταδικαστικές αποφάσεις που επιδόθηκαν σύμφωνα με τη δίωξη περί «καταστροφής και λεηλασίας».

Γι’ αυτούς τους λόγους, είναι σημαντικό να δώσουμε ζωή σε μια κινητοποίηση στήριξης των καταδικασθέντων. Έτσι, απευθύνουμε ένα κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης προκειμένου να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες και δράσεις τις βδομάδες πριν από τη δίκη.

Επίσης, καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ακροαματικής διαδικασίας, μπροστά από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρώμης, για να κάνουμε τους ανακριτές να ακούσουν απευθείας τη φωνή μας.

6 έως 12 Ιούλη: Μέρες κινητοποίησης
13 Ιούλη: Συγκέντρωση δίπλα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρώμης

Αναρχικοί και Αναρχικές

Επικοινωνία με αλληλέγγυες συλλογικότητες:
hateg8@distruzione.org
bencivengaoccupato@distruzione.org

πηγές: i, ii, iii

No Comments “Ιταλία: Κάλεσμα για διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης στους καταδικασθέντες για τις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Γένοβα το 2001”