Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Ελβετία: Γράμμα του Μάρκο Καμένις σχετικά με το τελευταίο αντι-αναρχικό κατασκεύασμα στην Ιταλία

Σημείωση του ABC Berlin: Ο αναρχικός Marco Camenisch, φυλακισμένος στην Ελβετία, συνέταξε ένα πρώτο γράμμα αναφορικά με την «επιχείρηση ευτολμία» (operazione ardire). Είναι ένας απ’ τους κατηγορουμένους σ’ αυτό το φρενήρες κατασκεύασμα εναντίον αναρχικών σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία και Ελλάδα.

Ακολουθούν τα λόγια του Μάρκο…

Ενημέρωση υπ’ αριθμόν 1 για το τελευταίο αντι-αναρχικό (βαφτισμένο «εύτολμο», για εφέ…) κατασκεύασμα των ROS (& π.) και της Μπρούττι

Τ’ αρχικά ROS σημαίνουν τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, τις οποίες εγώ, ως ιστορικώς αληθολάτρης, αποκαλώ μονάδες ειδεχθών επιχειρήσεων (& παραχαράκτες). Η δε Λίντια Μπρούττι είναι η αρμόδια δικαστής για τις προκαταρκτικές έρευνες της εισαγγελίας της Περούτζια.

Εισαγωγική παρατήρηση: Μέχρι σήμερα δεν έχω υποστεί επίσημα ειδοποιητήρια ή αντιδράσεις εκ μέρους των ελβετικών αρχών, κι έχω πληροφορηθεί λίγο λίγο όσα διαδραματίστηκαν απ’ τα κυρίαρχα μέσα και διά της αλληλογραφίας μου. Έλαβα από αλληλέγγυους την άνω των 200 σελίδων βαρύγδουπη δικογραφία του όλου κατασκευάσματος, και πράγματι την ξεφύλλισα, κι έτσι μπόρεσα να επιβεβαιώσω την εντύπωση που είχα εξαρχής σχηματίσει (απ’ τα τηλεοπτικά κανάλια και τον Τύπο), ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα θεώρημα με λιγότερο ή περισσότερο διακριτά αλλά συλλήβδην απολύτως βλακώδη «αποδεικτικά στοιχεία». Δεν έχω ακόμη εκπληρώσει την πρόθεσή μου να κοινοποιήσω δημοσίως ένα προσωπικό ενημερωτικό κι αλληλέγγυο ανακοινωθέν. Ωστόσο, η επαναστατική μου αλληλεγγύη, που υπερβαίνει όλες τις διαφορές, απέναντι στην καταστολή είναι περισσότερο από αυτονόητη και απευθύνεται, όπως αν μη τι άλλο είναι φυσικό, προς όλους τους συντρόφους συλληφθέντες και υποκείμενους σε έρευνες σ’ αυτό το πολλοστό κατασκεύασμα των ROS (& παραχαρακτών) υπό τις εντολές του υποκειμένου Γκάντσερ – στρατηγού των καραμπινιέρων, που το 2010 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 14 έτη φυλάκισης για διεθνή εμπορία ναρκωτικών!

Σήμερα (28η Ιούνη) έλαβα απ’ τον Στέφανο Φόσκο, μέσα απ’ τη φυλακή της Πίζας, δυο επιστολές με ημερομηνίες 18 και 21 Ιούνη, που φέρουν και οι δύο σφραγίδα ταχυδρομείου: Pisa 26.06.2012. Σύμφωνα με συνήγορο υπεράσπισης, επίκειται πρόωρη μεταγωγή του ιδίου του Στέφανο και της Ελίζα στη φυλακή υψηλής ασφαλείας της Αλεσσάντρια ή σε άλλη φυλακή πλησίον της Περούτζια. Είμαι εξίσου πεπεισμένος όσο κι ο Στέφανο πως το κατηγορητικό οικοδόμημα είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει, εντούτοις χρειάζεται χρόνος προκειμένου ν’ ανακατασκευάσουν τα πολλά χρόνια της ίδιας τους της ύπαρξης, καθώς και του εγχειρήματος Culmine, κι έχουν μπροστά τους μακρούς μήνες εγκλεισμού σε καθεστώς υψηλής επιτήρησης.

Κατά την προανάκριση απ’ την αρμόδια δικαστή, ο Στέφανο και η Ελίζα (που είναι σύντροφοι στη ζωή) προέβησαν σε χρήση του δικαιώματός τους να μη μιλήσουν (της άρνησης να δώσουν τεκμήρια), εν μέρει γιατί πριν απ’ αυτή την προανακριτική ακρόαση τους είχε απαγορευτεί κάθε επικοινωνία με συνήγορο, πράγμα πιθανότατα παράνομο, για το οποίο ο δικηγόρος θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά.

Ο Στέφανο προτείνει μια τεχνική υπεράσπιση από κοινού, προκειμένου να καταρριφθούν οι παράλογες κατηγορίες μία προς μία· από κοινού διότι δεν υπάρχει τίποτα να κρύψει κανείς μας, μιας κι όλο το πράγμα περιστρέφεται, για παράδειγμα, γύρω από δηλώσεις αναρχικών κρατουμένων και εργαλεία διάδοσης των ιδίων λόγων, όπως και παραθέματα βιβλίων του 19ου αιώνα σαν αυτά του Εμίλ Ανρύ. Επί της παρούσης τείνω, αν κι εφόσον παραστεί η ανάγκη, να δεχτώ την πρότασή του για λόγους «οικονομίας» σε όλα τα επίπεδα, ιδίως εκείνο των «προστριβών» –οι οποίες ως εκ τούτου μπορούν να προληφθούν–, σκεφτόμενος να αναθέσω την υπόθεση στον ίδιο δικηγόρο που έχει ο Στέφανο ή σε άλλο συνήγορο που θα μπορεί να συνεργάζεται καλά μαζί του.

Τη 18η του μήνα τού επιβλήθηκε απαγόρευση συνάντησης και αλληλογραφίας με την Ελίζα, και τέθηκε σε πλήρη απομόνωση επί έξι μερόνυχτα, με καθολική απαγόρευση επισκεπτηρίου, χωρίς να του επιτρέπεται τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, κλειδωμένος σε γυμνά κελιά, χωρίς καν είδη καθαριότητας στη διάθεσή του.

Την 21η Ιούνη βρισκόταν ακόμη σε πλήρη απομόνωση –που σ’ εκείνο στάδιο ισοδυναμούσε με καθολική απαγόρευση αλληλογραφίας υπό πειθαρχική ποινή– ενόσω η μοναδική νομίμως διαταγμένη απαγόρευση είναι η επιπλέον άρση τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Ελίζα. Τα Γκουαντάναμο μπόις της Πίζας θαρρούν πως, με την απαγόρευση επικοινωνίας, εξυπακούεται κι η απαγόρευση ταχυδρομικής αλληλογραφίας. (Διόλου δεν εκπλήσσομαι, αφού ξέρω πολύ καλά τι εστί αυτή η ακραία φασιστική φυλακή στην Πίζα· κι εκεί, όπως κι οπουδήποτε αλλού, επιβάλλουν πλήρη απομόνωση άνετα κι ωραία, με το πρόσχημα πως θα ’πρεπε να ’χουν πτέρυγα υψηλής ασφαλείας για όσους κρατουμένους τελούν υπό υψηλή επιτήρηση.) Του έδωσαν τουλάχιστον τηλεόραση, και την ίδια μέρα (21η Ιούνη) είχε δυνατότητα προαυλισμού αυτήν τη φορά με άλλον έναν υψηλά επιτηρούμενο κρατούμενο.

Αλληλεγγύη και αγάπη

Μάρκο Καμένις, αποθήκη Λέντσμπουργκ, 28 Ιούνη 2012

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>