Σηάτλ, ΗΠΑ: Επίθεση σε δύο τράπεζες και ένα υποκατάστημα Starbucks

Χτες βράδυ (15 Ιούλη) σπάσαμε τα παράθυρα δύο τραπεζών και ενός υποκαταστήματος Starbucks στο Σηάτλ. Είναι λυπηρό ότι τόσοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις τράπεζες ως θεσμούς εκμετάλλευσης, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν κάνουν το βήμα να τους επιτεθούν· όσο για το σπάσιμο των Starbucks, πρόκειται μάλλον για τη μόνη παράδοση στο Σηάτλ από την περίοδο των διαδηλώσεων ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου που αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί.

Οι εν λόγω δράσεις έγιναν σε αλληλεγγύη με τους 10 διαδηλωτές που καταδικάστηκαν σε μεγάλες ποινές φυλάκισης πριν λίγες μέρες στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001, όπως επίσης με όσους υπέστησαν την πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον αναρχικών στην Ιταλία, γνωστή ως «επιχείρηση ευτολμία».

Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι στη σύνοδο του 2001 η αστυνομία δολοφόνησε τον Κάρλο Τζουλιάνι, ενώ βασάνισε και συνέλαβε εκατοντάδες. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι είναι πάντα πιθανός ο ξεσηκωμός χιλιάδων ανθρώπων, όπως στη Γένοβα το 2001, και η επίθεση στις εκφράσεις του σάπιου συστήματος κάτω απ’ το οποίο ζούμε όλοι μας.

κάποιοι αναρχικοί