Ελσίνκι, Φινλανδία: Δράση αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους αντιφασίστες στη Ρωσία

Στις 12 Ιούνη μια ομάδα αλληλέγγυων με τους Μοσχοβίτες αντιφασίστες πραγματοποίησε μια δράση έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Ελσίνκι, επί της οδού Βουοριμιενκάτου.

Οι αλληλέγγυοι πάτησαν ένα στένσιλ με τα πορτρέτα δύο αντιφασιστών που κρατούνται στις φυλακές της Μπουτίρκα, στη Μόσχα, και τη φράση «Λευτεριά στους φυλακισμένους αντιφασίστες».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εβδομάδας αλληλεγγύης (10-17 Ιούνη) με τον Αλεξέι Σουτούγκα [Alexey Sutuga], τον Αλεξέι Ολεσίνοφ [Alexey Olesinov], και άλλους αντιφασίστες και αντιφασίστριες που έχουν υποστεί την καταστολή του ρωσικού κράτους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν επίσης δράσεις σε διάφορες ρωσικές πόλεις, όπως το Ιρκούτσκ, το Βορκουτά, το Τσιμποκσάρι και η Μόσχα, ενώ η δράση στο Ελσίνκι ήταν η πρώτη εκτός της ρωσικής επικράτειας.

Οι Αλεξέι Ολεσίνοφ και Αλεξέι Σουτούγκα συνελήφθησαν, αντίστοιχα, στις 12 Φλεβάρη 2012 στην Αγία Πετρούπολη και στις 17 Απρίλη 2012 στη Μόσχα. Κατηγορούνται και οι δύο για τη συμπλοκή της 17ης Δεκέμβρη στο κλαμπ Vozdukh, ανάμεσα σε κόσμο που είχε πάει για να παρακολουθήσει μια χάρντκορ πανκ συναυλία και στους σεκιουριτάδες του κλαμπ που σχετίζονται με νεοναζιστικές οργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι ναζήδες μπράβοι χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες εναντίον του πλήθους ενώ επιχείρησαν να αρπάξουν και κάποιους ως ομήρους. Ο κόσμος βέβαια αντιστάθηκε και σύντομα πήρε το πάνω χέρι, κατορθώνοντας να ακινητοποιήσει τα νεοναζιστικά καθάρματα. Για περισσότερες πληροφορίες (στα ρώσικα) σχετικά με την υπόθεση των δύο προφυλακισμένων αντιφασιστών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα avtonom.

No Comments “Ελσίνκι, Φινλανδία: Δράση αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους αντιφασίστες στη Ρωσία”