Πελότας, Βραζιλία: Εκδήλωση ενάντια στις φυλακές στην κατάληψη 171

Οι συμμετέχοντες στην κατάληψη 171, στην πόλη Πελότας της βραζιλιάνικης πολιτείας του Ρίου Γκράντε ντου Σουλ διοργάνωσαν μία εκδήλωση ενάντια στις φυλακές το προηγούμενο Σάββατο, 21 Ιούλη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την κατάργηση των φυλακών, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, προβολή ταινιών μικρού μήκους, παρουσίαση έντυπου υλικού ενάντια στον εγκλεισμό και συλλογική κουζίνα βίγκαν.

Η εκδήλωση στόχευε επίσης στη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη του αναρχικού Νταβίδ Λαμάρτε, διωκόμενου από τις δικαστικές αρχές της Ουρουγουάης, λόγω της αγωνιστικής στάσης του ενάντια στους απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς 2012 στο Μοντεβιδέο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νταβίδ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί από τις αρχές Μάη, αφέθηκε ελεύθερος πριν από μερικές μέρες. Ωστόσο, η δίωξη εναντίον του συνεχίζεται, ενώ θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του –ακόμα δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία– σε καταναγκαστική «κοινωφελή» εργασία. Παράλληλα, ο Χέκτορ Λακουέστα [Hector Lacuesta], επίσης μέλος του αγωνιστικού συνδικάτου εργαζόμενων και τηλεφωνητών ταξί, που διώκεται για τα ίδια γεγονότα, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η κατάληψη 171 λειτουργεί εδώ και τρεισήμισι χρόνια και αποτελεί το φυσικό χώρο όπου αναπτύσσει τις δραστηριότητές της η αναρχική συλλογικότητα Tranca Rua. Περισσότερες πληροφορίες (στα πορτογαλικά) για την ιστορία της κατάληψης μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στη συνέντευξη που έδωσαν οι καταληψίες στο Πρακτορείο Αναρχικών Ειδήσεων – ΑΝΑ. Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με το κίνημα των καταλήψεων στη Βραζιλία μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα των συντρόφων okupa y resiste.